Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
20 aprilie 2024
Recomandări
Conferința „Colecții numismatice. Digitizarea bunurilor de patrimoniu”
(Istorie)
Muzeul National de Istorie a Romaniei in parteneriat cu Societatea Numismatica Romana si Institutul National al Patrimoniului – Directia Patrimoniu Mobil, Intangibil si Digital organizeaza conferinta „Colectii numismatice. Digitizarea bunurilor de patrimoniu”, care va avea loc vineri, 10 noiembrie 2017, la sediul Muzeului National de Istorie a Romaniei, din Calea Victoriei 12, sala Mihai Viteazul, cu incepere de la ora 10:00.
Conferinta este organizata in cadrul proiectului Partajarea on-line a studiilor si arhivelor numismatice detinute de Muzeul National de Istorie a Romaniei, co-finantat de catre Administratia Fondului Cultural National, proiect prin care se pun la dispozitia publicului doua arhive deosebit de importante pentru domeniul numismatic - arhiva documentara Octavian Iliescu si colectia de reviste Cercetari Numismatice - accesibile in mediul on-line la adresele web: www.cercetarinumismatice.ro si www.numismaticaoctavianiliescu.ro.

Eforturile depuse pentru digitizarea arhivelor si crearea unor aplicatii care faciliteaza accesul la aceste documente reprezinta premisele care au determinat organizarea acestei conferinte care este structurata in doua sectiuni, cea dintai dedicata colectiilor numismatice si importantei lor, in timp ce in cadrul celei de-a doua sectiuni sunt aduse in atentia publicului subiecte precum importanta digitizarii bunurilor de patrimoniu, modalitati si mijloace de digitizare, precum si exemple de buna practica.
   
Conferinta debuteaza cu lansarea oficiala si prezentarea site-urilor www.cercetarinumismatice.ro si www.numismaticaoctavianiliescu.ro, urmate fiind de doua lansari de carte: Tezaure monetare si tezaurizare in Transilvania secolelor XV/XVI-XVII, autor dr. Corina Toma si Tezaurul monetar de la Grosii Noi (secolele XV-XVII), autori dr. Corina Toma, dr. Florin Marginean si dr. Cristiana Tataru, cele doua lucrari fiind cele mai recente aparitii de specialitate din domeniul numismatic.

Pe parcursul intregii zile se vor desfasura comunicarile din cadrul celor doua sectiuni care aduna in acelasi loc peste 30 de specialisti cu experienta indelungata si rezultate exceptionale in cadrul cercetarilor si activitatilor lor.

Afis_Conferinta_10.11.2017_MNIR


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate