Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 aprilie 2024
Recomandări
Centrul Replika dă replici realităților cotidiene
(Teatru)
In perioada 7-13 noiembrie, Centrul de Teatru Educational Replika deruleaza programul „Teatrul din carte. Educatia lecturii participative” finantat de ARCUB, prin programul „Bucuresti Oras participativ 2017”.
Proiectul pune accentul pe rolul lecturii in formarea copiilor si adolescentilor, prin intermediul unor spectacole pe texte de maxim interes pentru preocuparile acestora. Spectacolele-lectura vor fi insotite de discutii care stimuleaza participarea tinerilor la dialog, si de intalniri cu autoare care le vor vorbi copiilor si adolescentilor despre felul in care scriu, despre abordarile pe care le propun, incurajandu-i sa-si scrie propriile povesti si sa-si creeze universurile literare care ii reprezinta.

Proiectul cuprinde si trei ateliere de pedagogie artistica, dedicate cadrelor didactice, in care vor fi cercetate metode de abordare a unor opere literare prin intermediul spectacolelor participative.

Spectacolele-lectura au loc in 3 scoli din Bucuresti – Scoala Gimnaziala Ferdinand I, Scoala Gimnaziala nr. 95 si Scoala Gimnaziala nr. 87 – si sunt dedicate copiilor cu varste intre 7 si 14 ani. Vor fi citite fragmente din cartile unor autoare si autori – Lavinia Braniste, Eleanor Estes, Ioana Nicolaie, R.J.Palacio, Ana Rotea, E.B.White –, care exploreaza teme precum marginalizarea, discriminarea, solidaritatea, prietenia, capacitatea imaginatiei de a crea teritorii protective, fantezia, maturizarea.

In cele 3 scoli din Bucuresti vor fi prezente autoarele Lavinia Braniste, Ioana Nicolaie, Ana Rotea.

Atelierele de pedagogie artistica, dedicate invatatoarelor si profesorilor pornesc de la analiza romanului scris de Eleanor Estes – „O suta de rochii” – si exploreaza felul in care o opera literara poate deveni material didactic, baza de cercetare si reflectie asupra unor conflicte din clasa privind bullying-ul, marginalizarea si empatia.

”Acest proiect cultural este finantat in cadrul Programului cultural Bucuresti Oras participativ de catre Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti ARCUB”

Teatrul din carte_Afis


Centrul de Teatru Educational Replika reprezinta un spatiu cultural interdisciplinar, dedicat explorarii si prezentarii publice a creatiilor artistice performative, concepute de artisti activisti intr-o stransa relatie cu comunitatea. Artistii si cetatenii activi dau replica problemelor comunitatilor.
Centrul Replika isi propune sa devina o platforma de creatie pedagogica si arta participativa prin care categorii de public marginalizate sa se poata autoreprezenta si sa-si poata crea arta care le defineste nevoile si asteptarile. Credem ca accesul la orice manifestare culturala trebuie sa fie gratuit, sustinut de intreaga comunitate.
In 2016, Centrul de Teatru Educational Replika a obtinut premiul AFCN pentru incluziune sociala si dialog intercultural si a fost nominalizat la Premiile Radio Romania Cultural, sectiunea “Proiecte culturale si festivaluri”.

INTRAREA este GRATUITA

pe baza de rezervare, in limita locurilor disponibile


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate