Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 aprilie 2024
Recomandări
Forumul Cultura în educație 2017– start la înscrieri!
(Viață)
Idei si resurse financiare pentru proiectele cultural-educationale din Romania.
La final de octombrie ARCUB Gabroveni devine pentru trei zile un hub efervescent pentru cei interesati de dezvoltarea proiectelor durabile si de calitate realizate in parteneriat  de cadre didactice si operatori culturali, de rolul artelor si patrimoniului in educatie si de modalitati de valorificare a potentialului lor in scolile din Romania.
www.culturaineducatie.ro

Forumul Cultura in educatie 2017, organizat de Asociatia MetruCub – resurse pentru cultura, va avea loc intre 27 si 29 octombrie si aduce impreuna profesori, educatori culturali, reprezentanti ai unor institutii publice cu rol de finantare a proiectelor si ai unor organizatii educationale, cercetatori, parinti si studenti care isi doresc sa afle si sa impartaseasca noi idei si perspective asupra culturii in educatie, sa comunice si sa descopere proiecte si programe de calitate si sa discute despre finantari disponibile si prioritati ale institutiilor publice si private. Participarea este libera pe baza inscrierii, iar locurile sunt limitate.

Anul acesta punem in discutie calitatea si sustenabilitatea proiectelor cultural-educationale realizate in parteneriat intre scoli si actori culturali. Imbinam prezentari cu studii de caz, dezbateri, ateliere si conversatii despre IDEI si despre RESURSE FINANCIARE pentru sectorul cultural-educational din Romania.

IDEI >> intelege | Inspira | Creeaza | invata | Apreciaza | Conecteaza
Calitatea nu este sinonima cu atingerea unor obiective formalizate in programe sau proiecte si nici doar cu satisfactia celor implicati. Specialistii spun ca este o trasatura a acelor initiative care sunt bine calibrate la nevoile si resursele celor care participa - din care cei mai importanti sunt elevii, care ii inspira pe altii sa se implice si provoaca discutii in comunitate, care creeaza contexte in care copiii sa creeze, care determina procese autentice de invatare, care apreciaza si incurajeaza progresele facute si care conecteaza actorii intre ei si cu lumea in care traiesc. Am invitat organizatii-reper pentru calitatea actului educational cu profil cultural la Forum: Teach for Romania,  EduCab Romania, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „Ion Luca Caragiale”,  Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti,  Coalitia pentru Educatie si Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in invatamantul Preuniversitar.

RESURSE FINANCIARE >> Programul CIVITAS (PROEDUS) | Fondul Cultural National | Europa Creativa | Erasmus+ | Fonduri publice si private pentru cultura in comunitate

Ideile si initiativele scolilor si ale operatorilor culturali au nevoie de sustinere si resurse stabile pentru ca impactul asupra comunitatii careia ii sunt adresate proiectele sa fie unul pe termen lung. De multe ori, acestia au nevoie si de orientare in privinta proceselor administrative, managementului financiar si cu totii avem nevoie de mai mult timp si reflectie asupra mizelor strategice ale promovarii culturii in educatie.  Ziua de sambata este dedicata surselor publice de finantare – locale, nationale si europene: Programul CIVITAS al PROEDUS - Centrul de Proiecte Educationale si Sportive, Fondul Cultural National, Europa Creativa – subprogramul Cultura si Erasmus+. Duminica abordam initiative educational-culturale realizate cu ajutorul resurselor private si publice pentru proiecte mici, prin modele de actiune prezentate de Parteneriat pentru Arte si Fundatia Comunitara Bucuresti.

Forumul debuteaza,  vineri 27 octombrie la ora 16.00, cu o discutie ce se va desfasura limba engleza cu Silvia Nemeth, din partea T-Tudok Inc.- Centrul pentru Management si Cercetare Educationala (Ungaria) si Raluca Iacob, coordonator Cultura in educatie. Discutia se va contura in jurul metodologiei britanice Creative Partnerships, al parteneriatelor inovatoare si pe termen lung dintre scoli si practicieni creativi cu scopul de a dezvolta competentele tinerilor si al unor programe dedicate copiilor proveninddin medii multiplu defavorizate in Remetea Mare din Romania de catre T-Tudok Inc.

program

---------------------
Forumul Cultura in educatie are loc intre 27 si 29 octombrie la ARCUB Gabroveni, str. Lipscani nr. 86-88, Bucuresti in Salile Librarie si Arcelor. Participarea la forum este gratuita in limita locurilor disponibile, prin inscriere. Urmariti siteul www.culturaineducatie.ro pentru noutati.
Participarea este libera, pe baza de inscriere. Locurile sunt limitate.
inscrierea se face prin Eventbrite: https://www.eventbrite.com/e/forumul-cultura-in-educatie-2017-tickets-38491667614

Forumul Cultura in educatie


---------------------
Promotor: Asociatia MetruCub – resurse pentru cultura
Sponsori: www.firmacatering.ro, Aqua Capatica, Domeniile Samburesti.
Parteneri: Fundatia Comunitara Bucuresti, Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in invatamantul Preuniversitar, Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti, Asociatia culturala Replika, Asociatia 37, Asociatia Esti Povesti, Asociatia Minitremu, Institutul Cultural Francez Timisoara, scoala Gimnaziala Sfintii Constantin si Elena din Bucuresti, Colegiul Costache Negri din Targu Ocna, Scoala Gimnaziala nr.131 din Rahova – Bucuresti, Liceul vocational de arta din Targu Mures, Colegiul National Banatean din Timisoara, Cele Mai Frumoase Carti, Libraria La Doua Bufnite, La firul ierbii, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, Muzeul Municipiului Bucuresti – Casa Filipescu Cesianu.

---------------------
Forumul Cultura in Educatie 2017 este organizat sub umbrela platformei Sustine cultura in educatie, in contextul proiectelor Parteneri edu-creativi 2017 cofinantat de Administratia Fondului Cultural National si Bucuresti edu-creativ finantat de catre Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti ARCUB, in cadrul Programului cultural Bucuresti Oras participativ. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finantarii.
Platforma Sustine cultura in educatie isi propune sa sustina realizarea unor programe culturale cu o dimensiune educationala in Romania prin dezvoltarea unei retele de profesionisti si organizatii si a unor resurse despre practici si politici publice in domeniu. Platforma este rezultatul proiectului Sustine cultura in educatie, coordonat de Asociatia MetruCub in perioada octombrie 2014 – aprilie 2016, realizat cu sprijinul financiar al Granturilor SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, al ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, prin programul Esti Bucuresti 2015, si al Administratiei Fondului Cultural National.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate