Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
17 aprilie 2024
Recomandări
Open Call Zona Imaginarium pentru artiști vizuali
(Arte vizuale)
Intra in Zona Imaginarium! The Zone of SoundFiction.
Ii provocam pe artistii vizuali sa paseasca intr-o alta dimensiune, cea a concertelor-instalatie, sa iasa din conventionalul salilor de expozitie, sa urce pe mari scene ale filarmonicilor din tara si sa-si lase lucrarile acompaniate de muzica unor artisti romani de prim rang.
 

Ii invitam sa intre in zona SoundFiction, un taram unde muzica exista perpetuu si este in permanenta metamorfoza, iar vizualul este perdeaua de iluzie care induce vraja. The Zone of SoundFiction, tema aleasa pentru editia 2017, este zona in care sunetul devine imagine in miscare, prin protagonisti si lucrarile artistilor vizuali. 

Imaginile vizuale, procesate digital, vor fi proiectate live in timpul concertelor si vor crea ambianta intregului performance, prin compuneri si descompuneri vizuale ale preluarilor live de pe scena, intercalate si suprapuse.  

Lansam, asadar, o invitatie catre artistii care doresc sa asiste vizual proiectul nostru, sa se inscrie cu mai multe lucrari de arta, bidimensionale si digitizate, lucrari ce pot fi proiectate live in timpul concertelor. 

Perioada de inscrieri: 16 august – 17 septembrie 2017
Perioada de selectie si comunicare a rezultatelor: 18 – 30 septembrie

Artistii vizuali, inclusiv tinerii studenti la Arte, sunt asteptati sa-si inscrie lucrarile la adresa de e-mail: contact@zona-imaginarium.ro. Emailul trebuie sa contina maximum trei imagini care sa reprezinte lucrarile de arta si denumirea/conceptul acestora (4-5 fraze=600 de caractere), alaturi de o scurta prezentare a artistului si datele de contact (adresa de email, numar de telefon).

Format lucrari: JPEG sau PDF;
Dimensiune: max. 6 MP / imagine (buc).

Lucrarile trebuie sa fie digitizate si, de preferat, din sfera bidimensionala: desene, gravuri, compozitii vectorizate. Cele cu un caracter minimalist, monocrom sau cu cel mult doua-trei culori utilizate, vor avea un avantaj in selectie.

Artistii selectati vor fi contactati pentru completarea numarului de lucrari, in functie de disponibilitate, si pentru o discutie cu echipa. Acestia vor fi promovati pe canalele de comunicare ale Zonei Imaginarium (social media, site) si, de asemenea, vor beneficia si de vizibilitate in presa nationala. Totodata, vor primi o invitatie dubla pentru unul din cele 5 concerte din tara  si un premiu in bani.

Pentru inspiratie in alegerea lucrarilor vizuale, aveti aici si o serie de lucrari muzicale sugerate:

- Lowell Liebermann Trio nr.1 op. 83 
https://www.youtube.com/watchv=vtbUIF_tn68 (partea l)
https://www.youtube.com/watch?v=j1TulFkqV8Y (partile a ll-a si a lV-a)

- Bohuslav Martinu Trio H. 300
https://www.youtube.com/watch?v=j1TulFkqV8Y (partea a ll-a)
https://www.youtube.com/watch?v=xnXK15L79TA (partea a lll-a)

Despre Zona Imaginarium 
„Zona Imaginarium” reprezinta o serie de spectacole realizate prin colaborarea dintre muzicieni romani de prim rang, precum Mihaela Anica, Horia Maxim, Laura Buruiana, Catalin Cretu si artistii vizuali contemporani invitati in proiect.
Proiectul readuce in actualitate compozitia romaneasca,  in particular,  si muzica de camera, in general, prin fuziunea dintre arte si tehnici – sunet, imagine, mixaj – formand astfel conceptul de „concert instalatie”. 
Concertele vor avea loc in perioada 14 – 22 octombrie, in Iasi, Craiova, Oradea, Pitesti si pe scena Ateneului Roman din Bucuresti. 

Originalitatea  proiectului  consta in extinderea  virtuala,  imbogatirea  prin medierea  noilor tehnologii  a spatiului „clasic” in care se plaseaza ansamblul instrumental in timpul recitalului. in acest scop vor fi folosite tehnici vizuale moderne, procesari ale unor imagini mixate cu capturi in timp real ale muzicienilor si spectatorilor, toate transformate interactiv prin intermediul gesturilor si sunetelor datorate instrumentistilor  si proiectate pe medii neconventionale:  panza, pereti deformati, oglinzi, perdele / draperii, in functie de context.

Ceea ce face ca intreaga experienta sa fie unica este chiar esenta proiectului: ansamblul instrumental ajunge sa devina parte din instalatia video si traieste odata cu aceasta; instalatia se contopeste cu intreg concertul – si impreuna transpun spectatorul intr-o alta dimensiune artistica.

Zona Imaginarium este un proiect cultural inedit, organizat de Asociatia Culturala CULTURE ON si cofinantat de AFCN. Proiectul se desfasoara in parteneriat cu mari institutii de cultura din tara: Filarmonica „George Enescu” din Bucuresti, Filarmonica Moldova Iasi, Filarmonica de Stat Oradea, Filarmonica Pitesti si Filarmonica Oltenia Craiova.

Zona  Imaginarium  continua  proiectul  Imaginarium  din  2016,  care  a fost  prezentat  pentru  prima  data  in  tara,  dar  si in  plan international.  Editia din 2016 a avut un real succes  atat in strainatate  (la Viena), cat si in tara (la Bucuresti,  Sibiu si Oradea). Aceasta realizare a fost posibila gratie partenerilor nostri, cei care au facut ca acest proiect sa se materializeze.
Astfel, Imaginarium s-a desfasurat, la aceasta prima editie, cu sprijinul Institutului Cultural Roman, al Forumului Cultural Austriac, al Filarmonicilor de Stat din Sibiu si Oradea, al Centrului Posticum din Oradea  si s-a bucurat de o serie de reprezentatii pe scenele unor mari institutii, precum: Haus der Musik  (Das Klangmuseum) - Viena, Festivalul de Film European 2016 (Sala Elvire Popesco) – Bucuresti, Filarmonica de Stat din Sibiu (Sala Thalia) si Filarmonica de Stat din Oradea.
Imaginarium 2016 a insemnat 4 sali de concerte exceptionale si peste 1000 de spectatori; salile de la Sibiu si Viena s-au dovedit neincapatoare.

afis_open call zona imaginarium


Despre organizator:

CULTURE ON, organizatie infiintata in 2013, s-a nascut din dorinta unui grup de muzicieni de a se implica activ in viata societatii romanesti, de a dezvolta un dialog cultural, de a se exprima liber si creativ. Scopul Asociatiei Culturale CULTURE ON este de a initia, dezvolta si de a promova actiunile  cultural-educationale si de formare profesionala, contribuind la sustinerea accesului la informatie, valorificarea patrimoniului cultural, national si international, cat si libera exprimare.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate