Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 aprilie 2024
Recomandări
Nutriţia, sănătatea şi siguranţa alimentară, în centrul atenţiei cercetătorilor români şi din Europa centrală şi orientală
(Viață)
O retea universitara regionala in domeniul nutritiei, a sanatatii si a sigurantei alimentare este creata cu sprijinul Agentiei universitare a Francofoniei intr-un context in care suntem din ce in ce mai preocupati de aspecte privind calitatea vietii. 
Educatia in vederea ingrijirii sanatatii si preocuparile cu privire la alimentatie sunt probleme actuale care intereseaza toate tarile din Europa centrala si orientala.
Statisticile arata o crestere a problemelor de sanatate din cauza unei nutritii neadecvate si drept urmare a bolilor nutritionale (obezitatea tot mai raspandita in randul populatiilor, diabetul, etc.). O parte din aceste aspecte pot fi reglate printr-o corectare a obiceiurilor alimentare. 

Aceste teme de cercetare se afla in centrul atentiei cercetatorilor romani si a celor din Europa centrala si orientala avand in vedere ca in aceasta zona exista un adevarat potential cu privire la o cooperare in domeniul sanatatii, al nutritiei si al sigurantei alimentare. Constituirea acestei retele universitare regionale francofone avand o dimensiune stiintifica, educativa si de formare este oportuna deoarece va reuni principalii actori din domeniu pentru a raspunde nevoilor exprimate de o societate tot mai preocupata de aceste probleme. 

Astfel, noua universitati din Romania, in colaborare cu universitati din Europa centrala si orientala, au pus bazele unei retele care isi propune sa lucreze in stransa legatura cu actorii din domeniul sanatatii pe problematica nutritiei, dar si cu societatea civila, beneficiarul direct al rezultatelor cercetarilor. In acelasi timp, membrii retelei vor participa la activitati de teren (porti deschise, zile de informare), urmand sa sensibilizeze totodata institutiile publice in vederea unei interventii asupra factorilor de mediu si a sanatatii publice prin intermediul unui cadru legislativ adaptat.
 
«Ne-am dorit ca prin acest proiect sa oferim universitatilor cadrul adecvat pentru ca rezultatele cercetarilor lor in domeniu sa fie valorificate in folosul societatilor. Rolul Agentiei universitare a Francofoniei este acela de a contribui la crearea acestei retele prin dezvoltarea de parteneriate, dar si prin sustinerea activitatilor sale care sa permita atingerea rezultatelor dorite», au declarat reprezentantii Agentiei universitare a Francofoniei.

foto1


Agentia universitara a Francofoniei este o asociatie mondiala de universitati francofone creata in 1961. Reuneste peste 800 de institutii membre de pe cinci continente din peste 100 de tari. Este totodata si operatorul specializat al Francofoniei pentru invatamantul superior si cercetare. AUF are ca misiune sa promoveze francofonia universitara dinamica implicata in dezvoltarea economica si sociala a societatilor. Pentru a realiza actiunile sale, AUF dezvolta parteneriate cu diferite organizatii (UNESCO, UE, ONG, intreprinderi din sectorul privat...). 

Pentru mai multe informatii: www.auf.org 

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate