Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
20 aprilie 2024
Recomandări
DJ-ii Electric Castle și studenții de la Arte încheie sezonul Street Delivery, pe străzile din Baia Mare
(Muzică)
Dupa ce Bucurestiul a inchis strazile, la mijlocul lui iunie, pentru a lasa loc mirajului unor gradini posibile, Baia Mare cheama oamenii la acest sfarsit de saptamana in paradisul verde imaginat la cea din urma oprire din 2017 a caravanei Street Delivery. Street Delivery este un proiect initiat in 2006 de Liga Romana a Arhitectilor si Fundatia Carturesti, organizat anual in Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cuj-Napoca si Baia Mare.
Reunind cele mai noi generatii de makeri din industriile creative si artisti ai noului val, DJ-i, comercianti, manufacturieri sau chibiti, Street Delivery Baia Mare va fi gazduit anul acesta, in perioada 30 iunie - 2 iulie, de pietonala Podul Viilor, care devine un laborator creativ, amestecand proiecte de arta urbana cu cele din industriile creative, ateliere, expozitii, proiecte verzi si muzica, toate insufletite de iluzia citadina a unor gradini posibile. Pentru Baia Mare, Street Delivery are un plus de semnificatie, fiind organizat anul acesta de Asociatia City Makers, initiativa nascuta din dorinta de a continua proiectele realizate in perioada de candidatura a municipiului Baia Mare la titlul de Capitala Europeana a Culturii.

•In 2017, 6 orase din Romania sunt incluse in proiectul Street Delivery: Bucuresti (editia 12), Timisoara (editia 11), Iasi (editia 5), Cluj (editia 3), Baia Mare (editia 2), Bacau (prima editie), iar in toamna proiectul trece granita, realizand prima editie dintr-o capitala vecina, la Chisinau. 

•Echipe din multe alte orase si-au anuntat anul acesta intentia de a organiza si gazdui Street Delivery. Printrea cestea: Alba-Iulia, Galati, Arad, Craiova, Constanta, Sinaia, Alexandria si Ruse (Bulgaria).

Infloresc gradini exotice pe strazi la Baia Mare, un oras care renunta la gaze de esapament si stres, pentru a reda caldaramul stapanilor lui de mai demult, visatorii, negustorii, artistii si vizionarii. Din zona de lounge cu canapele, saltele moi, limonada si povesti, treci printre simeze verzi catre zona in care sunt expuse insolitele tablouri din muschi si licheni ale celor de la Frena Design sau prin posibilele gradini ale materialelor imposibile, calator printr-o utopia urbana cu baloane uriase sau cu himerele imaginate in plen air in gradina lui stefan, picturi realizate de studentii de la Arte Plastice din Baia Mare. Cu DJ-I si trupe, cu antreprenori, asociatii si ONG-uri, Baia Mare intregeste remarcabilul bilant general al acestui an: apelul deschis pentru proiecte Street Delivery cu tema "Gradini Posibile" a primit peste 500 de inscrieri din toata tara, iar dintre ele, au fost gazduite si produse peste 200 de idei pentru un oras mai bun. Cele sase orase care au gazduit anul acesta evenimentul au reunite concertele a peste30 de trupe, zeci de ateliere interactive, au adunat sute de gradinari pe principii de permacultura, mii de pasionati de plante exotice, mestesugari, makeri si peste 100.000 de pietoni, care au venit sa se plimbe si sa se bucure de orasele lor pe strazile eliberate de masini.

“Abia astept sa vad ce vor face baimarenii pe Sasar si pe strazile lor superbe!". "In cei 11 ani de cand punem la cale Street Delivery, evenimentul-manifest care reda orasul oamenilor de sub rotile automobilelor, s-au intamplat multe lucruri faine. La Timisoara, am reusit pietonalizarea strazii Florimund Mercy, care functiona doar ca parcare.  In Bucuresti am creat o piateta public noua in jurul Bisericii Anglicane, am deschis si reactivat o gradina abandonata (Universitarilor), am influentat construirea pistelor de bicicleta pe Calea Victoriei si inchiderea ei in anumite weekenduri, am salvat de la demolare cateva cladiri din aria protejata Icoanei, am creat coeziunea sociala necesara pentru ca oamenii sa ia strada ca bun public. La Cluj am reactivat malurile Somesului cu pontoane deschise publicului totanul. La Iasi am reusit coagularea cetatenilor in jurul Muzeului Literaturii Romane, am sprijinit miscarea de replantare a tailor taiati de autoritati, am fost liantul social care a contribuit la fondarea Hubrica (un maker space fantastic intr-o fabrica pustie) si, in general, am hranit un optimism civic fara de care o societate democratica nu poate functiona. Abia astept sa vad ce vor face baimarenii pe Sasar si pe strazile lor superbe!",

spune Cristian Neagoe, fondatorul proiectului Street Delivery. Baia Mare isi propune, la aceasta editie Street Delivery, sa recupereze si sa redea circuitului spatiile nefolosite, cum ar fi parcul RFN sau zonele de verdeata de pe malul Sasarului. 

13443303_1129075707154471_2497051270153659889_o


DJ-ii ELECTRIC CASTLE IN PROGRAMUL STREET DELIVERY. Rebel al nouluival de DJ din Cluj, Just D’light a mixat in Austria, Germania, Franta, Marea Britanie sau Bulgaria, precum si in toata tara, impartind scena cu unele din cele mai mari nume ale industriei musicale mondiale, de la Timo Maas, la Kosheen, de la Oliver Huntemann si Marko Nastic, la Oxia, Flight Facilities sau James Zabiela. A mixat in bunkere, in paduri bantuite, in poieni fermecate, in fabrici si fortarete, castele sau cluburi de top 100. A mixat la Electric Castle, Untold, Peninsula, Delahoya, Electric City, TIFF, Snowfest, Snowride, MOX – precum si multe, multe altele, numele lui fiind asociat cu HBO, Red Bull Music Academy sau BurnResidency. Si-a pus, de asemenea, amprenta asupra scenei locale si nationale cu proiecte ambitioase ca Raum Club, Boiler Beats, Go out Plug in sau The Hospital. il secundeaza DJ Silent Disciple, baimarean, un DJ cu jumatate de norma, care mixeaza old school si classic hip hop. Pasiunea l-a urcat ani la rand pe scenele Electric Castle si Untold. Vine si DJ Johhny Reggae, baimarean, printre altele un mare pasionat de Bob Marley.
 
“Street Delivery este un eveniment de suflet, o data pentru ca mi-am dorit mereu sa avem in Baia Mare manifestari de strada de amploare si notorietate si in al doilea rand pentru ca prima editie la Baia Mare s-a organizat in contextual candidaturii municipiului la titlul de Capitala Europeana a Culturii, iar eu am facut parte din echipa fundatiei care se ocupa de acest demers, ca Project Manager. Ambitia mea este sa continuam organizarea evenimentelor culturale care au dat viata orasului Baia Mare in 2016 si sa organizam din ce in ce mai multe astfel de actiuni. Baia Mare are nevoie de alternative cand vine vorba de evenimente si petrecerea timpului liber si, de asemenea, de contexte si experiente care sa aduca oamenii impreuna”,
spune Izabella KisKasza, directorul Asociatiei City Makers, organizatorul Street Delivery Baia Mare. 

just dlight 1


Street Delivery Baia Mare este realizat in parteneriat cu Primaria Muncipiului Baia Mare, Serviciul Public de Ambient Urban Baia Mare si Serviciul Public de Asistenta Sociala Baia Mare. Street Delivery este un proiect realizat cu sprijinul financiar al Aramis Invest, Repka Electronics, Quick Mobile si Faimar Baia Mare.

Street Delv_Aramis


Street Delv_Dance


Street Delv_Music


Street Delv_Wellness


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate