Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
20 aprilie 2024
Recomandări
Festivalul Internaţional al Filmelor de Foarte Scurt Metraj Très Court
(Cinema)
Timisoara: 9 iunie, orele  15 – 22 , Ambasada (strada Anton Seiller, nr. 2)
Accesul este liber si filmele sunt subtitrate in limba romana.
Festivalul International de film de foarte scurt metraj Très courts are loc in toata lumea in aceeasi perioada, din 9 in 18 iunie 2017 in 80 de orase din 25 de tari.
4 minute

O panorama a creatiei audiovizuale mondiale

Cu maxim 4 minute pentru a convinge, regizorii de foarte scurt metraj cultiva arta de a merge direct la esenta si eleganta sintezei. Talentul lor se releva inca din primele secunde si capteaza spectatorul din start. Ritmul este sustinut, placerea e multiplicata…

In contra-curent cu uniformizarea culturii, festivalul prezinta o creatie bine ancorata in societati diverse si specifice. Fiecare oras decide locul de proiectie, in cinematograf, in aer liber, in biblioteci, muzee, cafenele sau scoli, totul in serviciul unui eveniment global si federator.

Filmele sunt grupate in patru sectiuni: Familiala (pentru copii peste 7 ani), Paroles de femmes (cu si despre femei), Nationala (filme din Romania) si Internationala (filme de peste tot). Dintre acestea, ultimele doua sunt competitive, publicul fiind invitat sa voteze filmele preferate. 

Initiatorii si organizatorii festivalului: Nanosphère Productions si Asociatiile Très d'Esprit si Pandora (Franta). Institutul Francez din Romania – CLUJ NAPOCA este coordonatorul festivalului in tara noastra, dar si in Ungaria si Slovacia.

Vineri, 9 iunie 2017, de la ora 15, la AMBASADA! 

Program: 

ora 15 – Selectia TRÈS COURTS FAMILIAL (pentru copii peste 7 ani)
ora 16 – Selectia PAROLES DE FEMMES 
ora 18 – Competitia NAtIONALa „AROUND THE TRÈS COURTS”
ora 19 – Competitia INTERNAtIONALa

Selectia „Familiala” pentru copii trezeste curiozitatea celor mai tineri spectatori si mai ales a celor care nu au rabdare mai mult de 4 minute. Filmele sunt recomandate copiilor de peste 7 ani.

Competitia  „Paroles de femmes” este centrata pe personaje feminine puternice si contrastante. Veti descoperi portrete si povesti de viata foarte diferite, din intreaga lume, dar toate dintr-o perspectiva feminina. Indiferent de varsta lor, sunt independente, ironice si iau cuvantul cu umor sau cu gravitate. Acest mozaic de universuri feminine lupta cu stereotipurile si cu ideile preconcepute.
 
Competitia internationala reflecta ultimele tendinte in creatia de film de pe cele 5 continente si reuneste anul acesta 36 de filme, care isi disputa marele premiu. Ea este difuzata in toate orasele din lume care gazduiesc festivalul.

Competitia romaneasca regrupeaza 22 dintre cele mai bune filme scurte din tara noastra, realizate de studenti la film si arte vizuale sau de amatori din toate colturile tarii in ultimii doi ani. Documentare, drame, comedii, animatii si filme experimentale, aceasta selectie prezinta o panorama a Romaniei de azi. Ea este proiectata in  majoritatea localitatilor din Romania care gazduiesc festivalul. 

Ca in fiecare an, selectiile Très Courts sunt o formidabila oglinda a timpurilor pe care le traim. Chiar daca temele care ii inspira pe regizori sunt eclectice, se pot distinge totusi niste tendinte care traverseaza filmele din festival. 
Unele vorbesc cu lejeritate si umor despre retelele sociale si noile obiceiuri pe care acestea le provoaca, sau abordeaza cu auto-deriziune insasi arta creatiei de film. 
Altele creeaza o atmosfera mult mai densa, inspirandu-se din actualitate, si vorbesc despre violenta orchestrata de mai marii lumii, de terorism, proteste de strada si insecuritate.
Intre aceste extreme vom experimenta conflictul intre generatii, vom trai dificultatile de exprimare in iubire, teama de pierdere sau de doliu dar si momente poetice care indeamna la reverie. 
Un lucru e sigur, exista tot atatia regizori cate maniere de abordare a absurditatii unei lumi in perpetua metamorfoza. 

aff-TC-Timisoara-web


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate