Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
26 aprilie 2024
Recomandări
Expoziția de artă contemporană „În amonte pe Dunăre 2017”
(Arte vizuale)
Grupul Aaylex a anuntat in cadrul vernisajului de la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, sustinerea expozitiei itinerante de arta romaneasca contemporana „In amonte pe Dunare 2017.”.
Traseul cultural “In amonte pe Dunare 2017” se inscrie in categoria de proiecte de responsabilizare sociala realizate de Grupul Aaylex, „Arta este hrana pentru suflet”.

In cadrul expozitiei, care poate fi vizitata la Muzeul Satului pana in data de 2 aprilie, pot fi admirate lucrari de sculptura, pictura, tapiserie sau arta decorativa, expuse de peste 20 importanti artisti romani, dintre care ii putem reaminti pe: Elena Surdu Stanescu, Iuri Isar, May Oana Isar, Teodora Coltofeanu, Dorin Coltofean, Ruxandra Papa, Aurel Bulacu, Elena (Bobi) Dumitrescu, Laurentiu Midvichi, Elisabeta Brinzoi, Mihai Coltofean, Smaranda Isar.
Totodata, iubitorii de arta au ocazia sa admire lucrari realizate de copii in cadrul workshopurilor de pictura, organizate in cursul anului 2016, in prima etapa a expozitiei itinerante.
Aceasta expozitie este rezultatul activitatii de creatie a Taberei de la Sulina (pictura, sculptura, grafica, arta decorativa), initiata in urma cu zece ani de catre Fundatia Elena Surdu Stanescu. 

Vernisaj - In amonte pe Dunare 2017


Anul acesta, etapa a II-a a periplului expozitional, va continua in amonte pe cursul Dunarii, in orasele port: Budapesta (Ungaria), Bratislava (Slovacia), Viena (Austria), oferind ocazia artistilor romani sa isi expuna lucrarile, pentru cate o luna de zile, in cele mai importante centre culturale. Copiii din orasele mentionate pot participa gratuit la workshopurile de pictura, avand ca inspiratie modelele romanesti.
Prima etapa s-a derulat anul trecut, in Romania si Bulgaria, pe tot parcursul Dunarii, in orasele – port pereche: Giurgiu– Ruse, Calarasi– Silistra, dar si la Turnu Severin si Tulcea.

“Initiativele de sprijinire si promovare a valorilor culturale romanesti sunt proiecte firesti, care exprima atat valorile grupului, cat si convingerile personale. Valori care s-au nascut din dragostea pentru frumos, pentru spiritul romanesc si pentru crearea echilibrului intre corp si suflet, de care avem nevoie cu totii, pentru o dezvoltare armonioasa. Asa cum CocoRico, „Hrana organica” de calitate, produsa cu responsabilitate de cei peste 2.000 angajati ai grupului, este recunoscut la nivel european, sustinem cu aceeasi convingere, recunoasterea europeana a „Hranei spirituale” romanesti”, a declarat Bogdan Stanca, presedintele Grupului Aaylex.

Vernisaj 2 - In amonte pe Dunare 2017


Fundatia Culturala „Elena Surdu Stanescu” isi propune promovarea artei romanesti contemporane, stimularea si sustinerea afirmarii creatorilor din domeniul artelor plastice din diferite generatii si plasarea acestora in contextul valorilor universale, cu scopul de a afirma identitatea culturala si nationala a societatii romanesti.

Aaylex este un grup de companii cu capital 100% romanesc, care produce brandul de carne de pui de calitate, CocoRico, distribuit la nivel national si european.
Proiectul “Arta este hrana pentru suflet” a fost initiat in anul 2016, din dorinta de a sprijini proiectele culturale romanesti si educatia publicului tanar pentru aprecierea unui stil de viata echilibrat, caracterizat de hrana de calitate a trupului si sufletului.
Proiectul a sprijinit pana in prezent initiativele culturale „Ferestre Deschise- Dunarea, de la varsare la izvoare”; “Arta la birou, arta in birou” si continua anul acesta, in afara granitelor Romaniei, prin sprijinirea expozitiilor “in amonte pe Dunare 2017”.

Afis expozitie In amonte pe Dunare 2017



.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate