Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
24 aprilie 2024
Recomandări
Trio Huillet în concert la cea de-a IV-a ediție a evenimentului Suflet în culori
(Muzică)
Sambata, 1 aprilie 2017, incepand cu ora 19:00, pe scena Salii Radio din Bucuresti, Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si Asociatia Help Autism, cu sprijinul Kaufland Romania, in parteneriat cu Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Radio Romania, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”,  Muzeul National George Enescu, Gala Societatii Civile si Floria.ro, organizeaza cea de-a IV-a editie a evenimentului “Suflet in culori”, concert caritabil in beneficiul copiilor cu autism.
 
Este cel de-al patrulea an in care Asociatia Help Autism marcheaza Ziua Internationala a Constientizarii Autismului, 2 aprilie, prin intermediul evenimentului cultural menit sa atraga atentia asupra problematicii autismului in Romania si totodata sa stranga fonduri pentru sustinerea celor 440 de copii din asociatie.  

Aflat deja la cea de-a IV-a editie, Suflet in Culori revine pe scena Salii Radio din Bucuresti cu trei muzicieni de talie internationala din trei tari, Romania, Franta si Spania, reuniti in TRIO HUILLET si promite o experienta acustica desavarsita, atat pentru iubitorii genului muzical cat si pentru toti iubitorii artei, dornici sa contribuie la sprijnirea copiilor cu autism. Clara Cernat (vioara/viola), Thierry Huillet (pian) si Gari Cayuelas – Krasznai (clarinet) sunt artistii ce au raspuns de aceasta data initiativei celor doua organizatii de a aduce in atentia publicului bucurestean constientizarea autismului printr-un concert de exceptie. 

Creat in 2013 "Trio Huillet" abordeaza un repertoriu exceptional de muzica de camera, reunind trei instrumente care se completeaza reciproc: viola, clarinetul si pianul. Aceasta reunire frumoasa de instrumente i-a inspirat pe cei mai mari compozitori, de la Mozart la muzica contemporana, trecand prin Bruch, Schumann si Stravinski. Gratie talentului versatil al Clarei Cernat, in dublul sau rol de violista si violinista, Trio Huillet ofera programe de concert pentru vioara, clarinet si pian. Thierry Huillet este unul dintre cei mai importanti compozitori ai timpului nostru, astfel incat creatia sa muzicala este una dintre calitatile naturale ale "Trio Huillet".  

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si in magazinele Germanos, iar fondurile colectate in urma vanzarii de bilete vor fi directionate catre programele de terapie pentru copiii cu autism derulate de Asociatia Help Autism.


In Romania, sunt aproximativ 30 000 de persoane care sufera de Tulburari din Spectrul Autist. In lume, 1 din 68 de copii sufera de aceasta tulburare. Autismul poate sa apara in orice familie, indiferent de rasa, etnie, zona geografica, nivel de educatie. Autismul nu se poate vindeca, dar printr-o interventie timpurie intensiva, pana la 47% dintre copiii cu autism pot avea o viata independenta. Fara terapie, simptomele autismului si comportamentele disfunctionale se agraveaza in timp. Din pacate, aceasta interventie este de durata si foarte costisitoare, iar costurile depasesc de cele mai multe ori veniturile unei familii. Iata de ce o campanie de strangere de fonduri se impune, astfel incat cat mai multi copii sa poata beneficia de terapie adecvata si pentru a reusi integrarea lor in scoala si societate. 
De 7 ani, Asociatia Help Autism se implica activ in derularea de programe de constientizare a autismului, diagnostic precoce si interventie timpurie pentru copiii cu autism. Pe langa activitatea sustinuta in schimbarea statutului autismului in Romania, asociatia ofera servicii de terapie in cadrul celor 6 centre, 6 parteneriate public-private - cu Directiile de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Bucuresti, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, Dambovita - si la domiciliu, defasoara cursuri de formare in terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri si sedinte de consiliere pentru parinti si este co-organizator al Conferintei Internationale ABA - stiinta care sta la baza terapiilor de recuperare in autism. 

Afis SUFLET IN CULORI 2017


Prima editie a concertului caritabil Sufet in Culori, desfasurata in data de 3 aprilie 2014 a reprezentat pentru asociatiile oganizatoare piatra de hotar in popularizarea insemnatatii zilei de 2 aprilie si a beneficiat de participarea unor nume importante din sfera muzicala romaneasca: tenorul Stefan Pop, soprana Rodica Vica, violonistul Vlad Maistorovici si pianistul Stefan Doniga. Evenimentul a fost prezentat de actrita Manuela Harabor si jurnalistul Marius Constantinescu si a reunit, la Sala Radio, iubitori ai muzicii clasice si oameni interesati de schimbarea statutului autismului in Romania, deopotriva. 
Cea de-a doua editie a concertului caritabil a avut loc, pe scena Salii Radio, pe 29 martie 2015 si a reunit muzicieni de marca ai scenei nationale si internationale. Violonistul Remus Azoitei si pianistele Mara Dobrescu si Diana Ionescu au fost artistii care au ales, de aceasta data, sa se alature campaniei de constientizare, punandu-si talentul si celebritatea in slujba cauzei. 
Devenit deja o traditie printre iubitorii genului muzical, concertul caritabil „Suflet in Culori”, ajuns in 2016 la cea de-a III-a editie, s-a bucurat de prezenta pe scena Ateneului Roman a unor mari artisti, Soprana Leontina Vaduva, in anul de aniversare a celor 30 de ani de cariera, muzicianul Grigore Lese, organistul Nicolae Licaret si pianista franceza Laure Cambau au fost artistii ce au dat culoare spectacolului, desfasurat chiar pe 2 aprilie, Ziua Internationala a Constientizarii  Autismului. 

Clara Cernat – viola/vioara

Repurtand succese in importante centre muzicale precum Opera de Hanoï, Palacio Foz din Lisabona, Théatre de la Monnaie din Bruxelles, Centrul National pentru Artele spectacolului din Pekin, Auditorio si Palau de la Musica din Barcelona, Teatrul Collosseum si Teatrul Grand Rex din Buenos-Aires, Sala Cecilia Meireles din Rio de Janeiro, Sala Pablo Casals din Tokyo, Théatre du Chatelet din Paris, Salle Gaveau, Clara Cernat se remarca prin talentul sau de exceptie. A sustinut recitaluri in Japonia, Coreea de Sud, Laos, Brazilia, Tunisia, Croatia, Spania, Grecia, Belgia, Ungaria, Slovenia, Austria, Argentina, Uruguay, Italia, Peru. A fost invitata sa participe la importante festivaluri din China, la Festivalul Suona Francese in Italia precum si la Festivalul George Enescu din Bucuresti. Clara Cernat a studiat cu stefan Gheorghiu, Tibor Varga si Igor Ozim, iar dintre premiile obtinute de-a lungul timpului amintim: Marele Premiu al Concursului international de vioara J. S. Bach, Marele Premiu al Concursului Citta di Andria, Premiul al doilea si Premiul special Mozart la Concursul Kloster-Schöntal. Inregistrarile sale au fost apreciate de critica de specialitate, iar cele realizate pentru Fonoteca de Aur a Societatii Romane de Radiodifuziune releva profesionalismul sau desavarsit. Clara Cernat a gravat in anul 2016 prima inregistrare mondiala pe compact disc a lucrarilor inedite ale lui George Enescu pentru vioara solo, aceste lucrari fiind incluse pe compact discul Soledad. Activitatea sa artistica implica si valorificarea repertoriului muzicii de camera, alaturi de sotul sau, pianistul si compozitorul Thierry Huillet, participand la numeroase concerte. In prezent Clara Cernat este profesor la Conservatoire à Rayonnement Régional de Toulouse si sustine numeroase cursuri de masterclass pentru vioara si viola.
www.pianoviolon.com

Thierry Huillet - pian
Thierry Huillet pianist si compozitor francez de renume, recunoscut pe plan internationl, a cantat pe cele mai importante scene ale lumii. Admis la Conservatorul National Superior de Muzica din Paris la varsta de 15 ani si a obtinut, trei ani mai tarziu, o diploma in pian, muzica de camera si acompaniament vocal. A castigat numeroase premii internationale, printre care: Premiul I “Robert Casadesus” la Cleveland International Piano Competition S.U.A; Premiul “Busoni” in Italia si o distinctie in cadrul Competitiei Internationale de pian de la Tokyo. A sustinut sute de recitaluri si concerte cu orchestra si a inregistrat pentru Radio-France, R.A.I., Radio Suisse Romande si Radiodifuziunea Romana. A fost invitat sa interpreteze principalele concerte de pian cu orchestre faimoase si a sustinut recitaluri in Franta, S.U.A., Japonia, Italia, Spania, Austria, Malaezia si Romania. Lucrarile compuse de Thierry Huillet au fost cantate in multe tari, la numeroase festivaluri, de catre mari muzicieni. Lucrarile de compozitie ale lui Thierry Huillet sunt publicate la Editions Alphonse Leduc, Paris. In prezent, duo-ul Clara Cernat & Thierry Huillet este invitat sa concerteze in intreaga lumea in sali prestigioase precum: Opéra de Hanoï, Théatre de la Monnaie din Bruxelles, Théatre du Chatelet din Paris, National Center of Performing Arts in Beijing, Palacio Foz din Lisabona, Teatro Coliseo din Buenos Aires, Sala Cecilia Meireles din Rio de Janeiro, Sala Pablo Casals din Tokyo, Auditorio y Palacio de la Música Catalana din Barcelona, etc. Au sustinut numeroase recitaluri in Japonia, Peru, Argentina, China, Statele Unite ale Americii, Vietnam, Brazilia, Libia, Romania, Croatia, Spania, Anglia, Italia, Franta, etc. De asemenea, au participat la festivaluri internationale precum: "Croisements Festivalul" – China, "Festivalul International George Enescu" – Romania, Festivalul "Suona Francese" – Italia.

Gari Cayuelas-Krasznai - clarinet
Gari Cayuelas – Krasznai – considerat copil minune al clarinetului, tanarul clarinetist spaniol-ungur a obtinut la varsta de 17 ani (2013) "Premiul Extraordinar pentru Muzica al Comunitatii din Madrid". A fost elevul lui Pablo Fernandez. In prezent studiaza la Universitatea Franz Liszt din Budapesta sub conducerea artistica a celebrului clarinetist, pedagog si compozitor Béla Kovács. In 2011, impreuna cu fratele sau Daniel (pianist), obtine premiul intai la Concursul International de Muzica de Camera 'Weiner Leó' in Ungaria. Ca solist a cantat cu orchestra la Palacio Conde Duque din Madrid, cat si cu diferite orchestre in Auditorio Nacional din Madrid, in Palais des Beaux-Arts din Bruxelles, sub bagheta lui Roni Porat, George Pehlivanian si Karol Borsuk. De asemenea, a sustinut concerte de muzica de camera in Ungaria, Spania, Franta si Slovacia. A inregistrat pentru Radio Nacional de España lucrari de Debussy, Messiaen si Kovács. Recent a castigat Premiul al II-lea la Concursul International pentru Clarinet de la Debrecen.

ORGANIZATORI: Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si Asociatia Help Autism
Partener Principal: Kaufland Romania
Parteneri: Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Radio Romania, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”,  Muzeul National George Enescu, Gala Societatii Civile,  Floria.ro,  Aurel Virlan Photography,  Bilete.ro, Posta Romana.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate