Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 aprilie 2024
Recomandări
Grupul Sistemis sărbătoreşte pe 1 aprilie Ziua Păsărilor, la Iaşi
(Viață)
“Nu vom salva tot ce ne-ar placea sa salvam, dar vom salva mai mult decat daca n-am fi incercat deloc..
.” (Sir Peter Scott)

In perioada 29 martie – 14 aprilie, Grupul Sistemis, in parteneriat cu Gradina Botanica „Anastasie Fatu” din Iasi, organizeaza Expozitia de fotografie dedicata Zilei Pasarilor, sarbatorita la nivel international pe 1 aprilie.

In timp ce pentru multi 1 aprilie este "ziua pacalelilor", pentru ornitologi aceasta zi reprezinta Ziua Pasarilor. De peste o suta de ani, ornitologi din intreaga lume si iubitori ai naturii in general, celebreaza Ziua Pasarilor pe 1 aprilie dupa semnarea in 1906 a „Conventiei pentru Protectia Pasarilor”, ce marcheaza inceputurile actiunilor de protejare a faunei salbatice. 
In Romania, Ziua Pasarilor isi are originea in perioada dintre cele doua razboaie mondiale, fiind sarbatorita mai ales in scoli. Din 1993, Societatea Ornitologica Romana, a depus eforturi pentru a face aceasta zi cunoscuta cat mai multor oameni.
Motivele pentru care celebram Ziua Pasarilor sunt multiple: 
- zborul, cantecul si frumusetea pasarilor sunt surse de relaxare si inspiratie; 
- pasarile sunt indicatori ai sanatatii ecosistemelor; 
- aproape 12% din cele peste 10.000 de specii de pasari din lume ar putea sa dispara in urmatorul secol iar supravietuirea lor depinde de sprijinul acordat de publicul larg pentru protejarea lor. 

Prin marcarea acestei zile, dorim sa atragem atentia asupra faptului ca pasarile si habitatele lor sunt in pericol, iar daca noi, cei care suntem responsabili de protejarea lor, nu facem tot ce ne sta in putinta pentru a le salva, riscam sa le pierdem.
A ocroti pasarile inseamna a ocroti mediul, prin reducerea si eliminarea poluarii apei, solului si aerului, diminuarea cantitatii de pesticide utilizate in agricultura si silvicultura, refacerea unor habitate (paduri, mlastini, pajisti) intr-o forma cat mai apropiata de cea naturala, diminuarea sau eliminarea actiunilor umane exercitate direct asupra pasarilor (capcane, vanatoare, distrugerea cuiburilor).

Tot cu aceasta ocazie, organizam trei intalniri cu copiii: una in Gradina Botanica “Anastasie Fatu” si celelalte doua la scoli din mediul rural de langa Iasi.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate