Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 mai 2024
Recomandări
După-amiaza culorilor @Centrul Cultural și de Tineret pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu”
(Arte vizuale)
Asociatia Culturala ARTAR, in colaborare cu Centrul Cultural si de Tineret pentru UNESCO “Nicolae Balcescu” si Primaria sector 4, va invita luni, 27 februarie 2017 ora 18.30, la vernisajul expozitiei de pictura „Dupa-amiaza culorilor” a artistilor plastici Cerasela Dragos Avanu, Elena Birhala Pascu, Ciprian Mihailescu, Dana Nechita, Camelia Ionescu Popa si Silviu Ioan Soare.
 
Expozitia va putea fi vizitata in perioada 27 februarie – 11 martie 2017
Strada 11 Iunie nr.41, sector 4, Bucuresti

“Expozitia Dupa-amiaza culorilor ne introduce intr-o atmosfera placuta, primitoare generata de lucrarile a sase artisti cu viziuni si tehnici diferite de redare, fiecare dezvaluind tainica relatie dintre forma si culoare.  
Lucrarile Ceraselei Dragos Avanu sunt invaluite intr-o atmosfera tonica, luminoasa, sustinuta si de spontaneitatea specifica tehnicii acuarelei pe care artista dovedeste ca o stapaneste prin usurinta si jocul liniei in redarea esentialului. Expresivitatea spatiilor create este potentata de raporturile cromatice, de contrastele dintre complementare, de materia care vibreaza ingloband si reflectand lumina. 
Copiii, nepotii sunt personajele principale, foarte dragi, care umplu inima artistei Elena Birhala Pascu iar prin asternerea portretelor acestora pe panza a gasit modalitatea de a face vizibile acele sentimentele de dragoste pe care le-a adunat de-a lungul vremii. Chipuri senine, culori calde, imbratisari, veselie, armonie, lumina, sacru. Legaturi de familie care iti dau echilibru, te ajuta sa mergi inainte si care sunt de fapt baza vietii.
Disociind viziunea comuna asupra realitatii, Ciprian Mihailescu recreaza o lume suprarealista, orientata sub influenta miturilor biblice, arhaice sau ale literaturii lui Houellebecq, populata de elemente simbolice sau constructii fanteziste invaluite intr-o atmosfera ireala.
Dana Nechita a zamislit in tablourile sale un univers prin excelenta pictural patrunzand in structura lucrurilor, descompunandu-le cromatic si recompunandu-le asa cum a simtit ea. Nedistantandu-se de realitate, artista isi pune amprenta unei viziuni originale, alcatuind in lucrarile sale un adevarat jurnal de sentimente exprimate prin culoare. 
Fereastra este un pretext pentru Camelia Ionescu Popa de a concepe delicate compozitii de un clasic, geometric constructivism in care armoniile cromatice intensifica expresia artistica a imaginilor. Camelia iubeste lumina  si o integreaza in structura pastei, a culorii, dand formelor pe care le genereaza o tenta emotionala vesela, restituind in imagini sensibile o atmosfera a evocarii care poate fi lirica, idilica sau nostalgica. 
Silviu Ioan Soare imbina calitatea picturii traditionale romanesti cu o viziune moderna prin expresie, prin organizarea suprafetelor si esentializarea formelor. Compozitile sale sunt fine orchestrari cromatice, ce pornesc de la o fervoare coloristica si ajung la armonii domoale, estompate, dar incarcate de vibratie.”   
Roxana Barbulescu – critic de arta

poster


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate