Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
26 aprilie 2024
Recomandări
“Toate-s vechi şi nouă toate”
(Arte vizuale)
Cea mai buna selectie de arta contemporana din ultimii ani urmata de raritati de colectie din istoria romanilor. 
Marti, 22 Noiembrie 2016, Athénée Palace Hilton, Ora 19:30.
Licitatia Postmodernism si Arta Contemporana alatura nume importante din arta plastica de la inceputul si mijlocul secolului XX: de la Marcel Iancu la Dumitru Gorzo, de la Corneliu Baba la Mircea Suciu, precum si alte nume sonore pe care le veti descoperi singuri.
Dintre piesele “cu greutate” ale licitatiei, lucrarea Edgerunner („Alergatorul pe muchie”) a lui Paul Neagu ne demonstreaza cum otelul sudat, topit de sensibilitatea unui artist, poate valora 50-60.000 de euro. Sculptura a participat in 1987 la expozitia Paul Neagu din Londra, organizata de prestigioasa Serpentine Gallery, dar si la expozitia retrospectiva a artistului dedicata de Muzeul National de Arta al Romaniei in 1996-1997.
O opera cu totul inedita, panza lui Ion tuculescu intitulata Juramant (Amprente pe covor) (40.000 – 75.000 euro) poarta in sine amprentele pictorului insusi. Tabloul a facut parte din expozitia retrospectiva Ion Tuculescu, Bucuresti, 1967, incadrandu-se in faza totemica a picturii tuculesciene.
Nu veti putea ramane insensibili la tainele lucrarii La pyramide rouge (10.000 – 15.000 de euro) a lui Horia Damian. in 1965, pe cand artistul inaugura la Galeria Stadler din Paris seria Piramidelor, Michel Tapie nota pe marginea acesteia: “in mod traditional, piramida este un mormant monumental ale carei dimensiuni exterioare si interioare ascund taine.” 
Si peste toate cele 159 de opere contemporane, in aceeasi zi, se asterne istoria romanilor.

Marti seara veti afla ca ceasul lui Eminescu inca da masura timpului. in cadrul Licitatiei “Istoria Romanilor” va fi prezenta aceasta piesa unicat, ceasul de buzunar ce a apartinut lui Mihai Eminescu, cu dedicatia ”Maestrului slovei”, din partea Junimistilor. Pretul de pornire este de 5.000 de euro. 

Licitatia “Istoria Romanilor” va mai ofera insa o surpriza. Cea mai cunoscuta reprezentare a lui Mihai Viteazul realizata in timpul vietii sale de catre Aegidus Sadeler II in 1601. Celebrul portret al lui Mihai Viteazul, pe cat de cunoscut este astazi romanilor, pe atat de ascuns a fost timp de aproape 250 de ani, descoperit de Nicolae Balcescu impreuna Alexandru Golescu in Biblioteca Regala din Paris. Gravura, de o valoare exceptionala, are ca pret de pornire 2.500 de euro.
O sansa rarisima este si "Istoria revolutiilor moderne din Valahia" (pret de pornire: 8.000 de euro), de Anton-Maria del Chiaro, celebrul invatat Italian ce a servit lui Constantin Brancoveanu de sfetnic si secretar (Venetia, 1718). Aceasta contine, intre altele, gravura originala a portretului lui Constantin Brancoveanu si al copiilor sai, realizata de Alexander a'Via. 

Licitatia se va incheia cu o piesa extrem de rara de colectie filatelica: Timbrul Cap de Bour 108 de parale (1858). insotit de doua certificate de autenticitate, timbrul are un pret de pornire de 9.000 de euro. 
Licitatia Postmodernism si Arta Contemporana - marti, 22 Noiembrie, Ora 19:30, Athénée Palace Hilton Bucuresti. 
Licitatia “Istoria Romanilor” - marti, 22 Noiembrie, Ora 20.30, Athénée Palace Hilton Bucuresti.

aegidius-sadeler-ii-portretul-lui-mihai-viteazul
Aegidius Sadeler II, Portretul lui Mihai Viteazul

alexander-avia-portretul-lui-constantin-brancoveanu-si-al-fiilor-sai
Alexander a'Via, Portretul lui Constantin Brancoveanu si al fiilor sai

ceasul-de-buzunar-al-lui-mihai-eminescu
Ceasul de buzunar al lui Mihai Eminescu

horia-damian-la-pyramide-rouge
Horia Damian, La pyramide rouge

ion-tuculescu-juramant-amprente-pe-covor
Ion Tuculescu, Juramant (Amprente pe covor)

paul-neagu-edgerunner
Paul Neagu, Edgerunner

timbrul-cap-de-bour-108-de-parale
Timbrul Cap de Bour 108 de parale
.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate