Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
25 aprilie 2024
Recomandări
Teatrul Evreiesc de Stat prezintă spectacolul: Varşovia: Ghid turistic
(Teatru)
de Hillel Mitelpunkt.
Traducerea: Sondra Silverstone Regia: Eugen Gyemant
Scenografia: Sabina Vesteman & Bianca Vesteman
Asistent regie: Alice Gyemant-Selin Light-design: Alexandru Macrinici & Alexandru Mihaila.
Distributia: Maia Morgenstern, Claudiu Istodor, Natalie Ester, Rudy Rosenfeld, Viorica Bantas

Premiera: Miercuri, 2 noiembrie, ora 19.00 & Joi 3 noiembrie, ora 18.00, Teatrul Evreiesc de Stat

Nascut in 1949 la Tel Aviv, Hillel Mitelpunkt este cel mai proeminent dramaturg israelian al anilor 1980. Profesor de teatru al Universitatii din Tel Aviv, scriitor in rezidenta la Teatrul Beersheba, membru al Teatrului Municipal Haifa, scenarist, actor si regizor, celebru pentru montarile propriilor sale piese la teatrele din Haifa, Be'er Sheva, Beit Lessin, Cameri si Habima (Tel Aviv).

Dintre cele mai cunoscute piese ale sale amintim Driver, painter (soferul, pictorita),
Varsovia: Ghid Turistic, The House Mother (Casa mama), Gorodish, The Actor (Actorul), Friends of Friends (Prietenii prietenilor) si Grocery (Bacania).
 
Hillel Mitelpunkt este si triplu laureat al Premiului pentru ”Cea Mai Buna Piesa Israeliana”, pentru Driver, Painter, The House Mother si Gorodish. Dramaturgia lui Mitelpunkt se concentreaza asupra vietii israeliane, pline de tensiune, conflict si patos.

”Varsovia: ghid turistic” este o comedie dulce-amara ce aminteste de filmele pasionale ale lui Almodovar, despre relatia de ura si iubire dintre noi si trecutul nostru, dintre noi si parintii nostri. O calatorie de afaceri intr-un oras ramas parca in alte vremuri se transforma intr-un uragan emotional, care scoate la suprafata toate reprosurile si adevarurile pe care o mama si un fiu au sa si le spuna si pe care le-au adunat in cincizeci de ani – un cocktail de nostalgie si pasiune dezlantuita, din care nu putem iesi decât transformati si poate putin purificati. (Eugen Gyemant, regizor)

Povestea Margai Weisberg, supravietuitoare a Holocaustului si refugiata din Polonia natala in Israel, ofera o perspectiva asupra sentimentelor multor evrei din anii de dupa razboi. Si totusi conflictul armat de la mijlocul secolului XX, care a provocat moartea a

Saptezeci de milioane de oameni, nu este singurul razboi in cauza, conflictul dintre mama si fiu reprezentând adevaratul teritoriu minat al piesei.

O mama si fiul ei calatoresc spre Varsovia, pentru a incerca sa obtina o cladire ce a apartinut familiei lor inainte de cel de-al doilea razboi mondial. Calatoria lor dezvaluie conflictul intre generatii, relatiile lor cu tatal care a murit cu ani in urma si ”lectia" Holocaustului, atât pentru generatia care l-a trait, dar si pentru generatia mai tânara, care a simtit aceasta experienta ingrozitoare in copilarie. Varsovia din piesa este doar o fabula. Ar fi putut fi, la fel de bine, Bucuresti sau Budapesta. Varsovia este trecutul pe care parintii nostri il poarta cu ei. Un trecut dificil pe care ei nu vor fi in stare sa il uite si un loc de care, surprinzator, le este totusi dor. (Hillel Mitelpunkt, dramaturg)

afis-varsovia-ghid-turistic


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate