Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
20 aprilie 2024
Recomandări
Manifest artistic despre orașul București
(Arte vizuale)
ARCUB prezinta premiera oficiala a spectacolului Bucuresti. Instalatie Umana pe 17 septembrie, de la ora 20:00.
 
Primaria Municipiului Bucuresti, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti prezinta pe data de 17 septembrie 2016, de la ora 20:00, premiera oficiala a spectacolului Bucuresti. Instalatie Umana, un spectacol de tip devised theater, coordonat de regizorul Radu Nica dupa un concept de Florin Fieroiu. Evenimentul va avea loc in sala de spectacole a sediului ARCUB Gabroveni, din Str. Lipscani, nr. 84-90.

Bucuresti. Instalatie umana este un mix original ce imbina teatrul, miscarea, instalatia video si muzica, pentru a reda o imagine critica a Bucurestiului de azi. Publicul asista la un manifest al tinerei generatii de artisti, frontal si angajat politic, care pune intr-o noua perspectiva spiritul si energia debordanta a capitalei. Pornind de la intâmplari personale, carti de istorie sau de poezie, intâlniri cu reprezentantii unor comunitati reprezentative pentru Bucuresti, echipa spectacolului a creat un text secvential, care surprinde orasul cu gropi si strazi aglomerate, dar si locul care ne dezvaluie uneori spatii magice. 

Cu masti deformatoare pe fata (create de scenograful Andu Dumitrescu), performerii Nicholas Catianis, Ada Gales, Dumitru Georgescu, Flavia Giurgiu, Denis Hanganu, Ilinca Manolache, Ioana Marchidan, Dana Marineci si Ciprian Nicula privesc publicul ce intra la spectacol. Apoi, esentializat, deformat, cinic, dau nastere unor personaje cu care fiecare locuitor al orasului a intrat in contact cel putin o data in viata. Oameni obisnuiti, care parcurg aceleasi trasee repetitiv (miscarea scenica Florin Fieroiu), politicieni, corporatisti, adolescenti teribilisti sau locuitori ai cartierelor rau famate se perinda pe scena. Evenimente ce au marcat istoria orasului - cutremurul din 1977, regimul comunist, revolutia din 1989 sau tragedia din clubul Colectiv - se succeda intr-un ritm rapid, tipic bucurestean. Imaginile video (Andu Dumitrescu) si ritmurile cotidianului (Vlaicu Golcea) insotesc aceasta panoramare a unui spatiu pe care tocmai locuirea zilnica il ascunde privirii critice. 

Toate aceste elemente sunt integrate natural si detasat de regizorul Radu Nica, intr-o productie care, fara a-si propune sa fie politically correct, arata imaginea unui oras pe care o poti recunoaste sau pe care o poti contesta, dar care, cu siguranta, nu te lasa indiferent.

Mi-ar placea sa cred ca e un spectacol dupa care oamenii se autochestioneaza ceva mai serios in legatura cu raportul lor cu orasul in care traiesc. Sper ca instalatia noastra sa le augmenteze cât de cât spiritul civic, dorinta de implicare sociala concreta, sa-i faca sa fie mai atenti la semenii lor, orice ar insemna asta. Sa nu mai fie doar cinici si resemnati, ci sa incerce sa faca din acest oras unul mai uman, mai frumos, mai prietenos, oricât de naiv si banal ar suna asta, marturiseste Radu Nica.

img_7210



BUCURESTI. INSTALATIE UMANA
Un spectacol devised de: Nicholas Catianis, Irina Craita-Mandra, Andu Dumitrescu, Florin Fieroiu, Ada Gales, Dumitru Georgescu, Flavia Giurgiu, Vlaicu Golcea, Denis Hanganu, Ada Lupu, Ilinca Manolache, Ioana Marchidan, Dana Marineci, Radu-Alexandru Nica, Ciprian Nicula
Performeri: Nicholas Catianis, Ada Gales, Dumitru Georgescu, Flavia Giurgiu, Denis Hanganu, Ilinca Manolache, Ioana Marchidan, Dana Marineci, Ciprian Nicula
Dramaturgia: Ada Lupu, Florin Fieroiu, Radu Nica
Un spectacol coordonat de Radu Nica dupa un concept de Florin Fieroiu
Concept si realizare instalatie video / obiect / deformance intro: Andu Dumitrescu
Miscare scenica: Florin Fieroiu
Muzica originala si sound design: Vlaicu Golcea
Asistent regie: Irina Craita-Mandra

Biletele pot fi achizitionate online de pe http://arcub.ro/bilete-online/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB, Strada Lipscani, nr. 84-90.
Preturi: 50 lei (Categoria I) si 25 lei (Categoria II).

afis-bucuresti-instalatie-umana-web


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate