Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 aprilie 2024
Recomandări
Rezidența «În camp electric» devine un program internațional
(Arte vizuale)
Fundatia “Domeniul Otetelisanu”, in parteneriat cu Galeria DanaArt, Arts United si Asociatia Help Autism, anunta cea de-a treia editie a proiectului “In camp electric”, program derulat in cadrul seriei de rezidente dedicate mediului artistic si industriilor creative, initiata si gazduita de Conacul Otetelisanu. Evenimentul se va desfasura in perioada 8-15 august, la Conacul Otetelisanu din Benesti, un sat aflat la 40 de kilometri de Craiova.
Ajuns la cea de-a treia editie, proiectul «In camp electric» devine unul international, cu artisti invitati din Romania, Germania si Norvegia. Sapte pictori au fost invitati sa imagineze povesti in casele incarcate de istorie, odaile in care isi imagina lumea un vizionar ca Petreache Poenaru sau locul in care desena, candva, Constantin Lecca, artistul care-si adjudeca, pe la 1800, meritul de a fi fost primul de pe aceste meleaguri care indraznea sa picteze icoane in stil occidental sau primul care, alaturi de boierii Oteteliseni, a tiparit reviste si carti la Craiova. Printre pictorii invitati anul acesta se numara Ekaterina Mitichkina si Thomas Richter din Germania, Manuel Portioli din Norvegia, alaturi de Magdalena Pelmus, Bogdan Pelmus, Daniela Zbarcea si Aurel Tar din Romania.

Otetel


«In camp electric», rezidenta dedicata artelor vizuale contemporane, a gazduit, la editiile precedente, artisti importanti din Romania, alaturi de o serie de pictori francezi, printre care Franz Gallo si Marie Helene Fabra. Cea de-a treia editie a acestui program este dedicata picturii si tehnicilor mixte. Artistii vor fi provocati sa foloseasca medii diverse de exprimare, de la pictura si colaj, pana la foto sau video, intr-un discurs vizual personal.

Ote


«In camp electric III» isi propune sa fie o platforma de interactiune intre artisti din diferite tari, pastrand printre obiectivele asumate si pe acela de a promova istoria Romaniei, prin povestile Conacului Otetelisanu, si impactul Fundatiei «Domeniul Otetelisanu» in viata culturala romaneasca.

***
Comunicarea acestui eveniment se face in beneficiul Asociatiei Help Autism, pentru cresterea gradului de constientizare cu privire la copiii diagnosticati cu tulburari de spectru autist si in vederea dezvoltarii unor programe nationale coerente de diagnostic si reintegrare sociala. 

***
Pentru o rezidenta de pictura, Asociatia Helpt Autism este sprijinita de Editura Spiritus Collegium, prin colectia Kids Philosophy Education, o serie de publicatii inspirate, destinate copiilor care, pe langa bucuria de a citi, doresc si informatie esentiala pentru educare si formare. Volumele din aceasta serie pot fi cumparate de la chioscurile de ziare si din librarii.  

***
O parte dintre lucrarile realizate in cadrul acestui program vor fi incluse in Colectia Otetelisanu, tablourile urmand sa fie expuse in cadrul unui eveniment unic, care va avea loc la Galeria Odeon din Bucuresti. 

***
La finalul programului, va fi organizata o licitatie online pe platforma Lavacow, prima casa de licitatii online europeana dedicata artelor emergente. Un procent din banii obtinuti in urma acestei licitatii vor fi donati asociatiei HelpAutism din Romania. 

Conacul.com. In casa Otetelisenilor de la Benesti s-a nascut Petrache Poenaru, membru titular al Academiei Romane, fondatorul colegiilor nationale din Bucuresti si Craiova. Probabil ca cei mai multi il cunosc, insa, mai degraba drept inventatorul tocului cu rezervor, brevetat la Paris si Viena in 1827, sub complicatul nume de “condeiul portaret alimentandu-se el insusi cu cerneala”. Pastrand traditia boierilor Oteteliseni, vizionari, deschizatori de drumuri si filantropi, Fundatia “Domeniul Otetelisanu” a gazduit in ultimii ani zeci de rezidente dedicate lumii creative, reunind unii dintre cei mai importanti artisti romani si europeni. Printre proiectele derulate sub aceasta cupola, amintim programul «Bucuresti. Bloc. Cetate”, proiect documentar dezvoltat pentru recuperarea arhivei arhitectului Ion Mincu si finalizat cu o serie de conferinte si un film despre cladirile iconice ale realismului socialist din Bucuresti. O extraordinara poveste despre o arhiva pierduta si recuperata si despre arhitectura stalinista a Capitalei. Tot in programul acestui an, Conacul Otetelisanu a gazduit programul international «Marele Libertinaj Est European» - proiect care a reunit realizatori de banda desenata din sase tari europene. 

Lavacow.com este prima casa de licitatii exclusiv online din Romania si singura casa de licitatii la nivel mondial cu un focus pe arta contemporana din Europa de Est. Lansata in mai 2014, platforma Lavacow.com si-a propus sa revolutioneze piata de arta. Singularitatea conceptului Lavacow consta in “The Revolutionary Auction Room” ce permite utilizatorilor sa simuleze online experienta reala dintr-o sala de licitatii. Fiecare utilizator isi poate personaliza prezenta printr-un avatar animat (personaje pline de caracter create de artistul de benzi desenate Alexandru Ciubotariu – Pisica Patrata), poate folosi un alias si afisa public tara sa de provenienta. Licitatiile Lavacow au loc cu o frecventa lunara.

HelpAutism. Infiintata in anul 2010, Asociatia Help Autism face eforturi pentru a raspunde nevoilor de recuperare si de integrare a copiilor diagnosticati cu tulburare de spectru autist atat prin dezvoltarea de programe gratuite de evaluare si diagnosticare precoce precum si prin sustinerea lor financiara in procesul terapeutic, indrumarea si consilierea parintilor in cadrul workshop-urilor gratuite precum si instruirea cadrelor didactice din invatamantul de masa. Astfel, la 6 ani de la infiintare, activitatea asociatiei inseamna peste 100,000 de ore de terapie oferite celor 350 de copii sustinuti in programe terapeutice personalizate, in cele 7 centre sau la domiciliu, si mai mult de 1000 de cadre didactice instruite in cadrul cursurilor gratuite, pentru a facilita integrarea copiilor in invatamantul de masa.

Donatiile pentru aceasta asociatie se fac in contul nr. RO05BACX0000000843775000, deschis la Unicredit Bank, sucursala Dristor.

Parteneri: Fundatia “Domeniul Otetelisanu”, Arts United, DanaArtGallery, Lavacaw, HelpAutism

Afis Otetelisanu


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate