Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 aprilie 2024
Recomandări
«Mai încearcă!» - la final de martie, la Casa Artelor
(Arte vizuale)
Un exercitiu plastic multimedia. Aceasta este urmatoarea propunere lansata de galeria Pygmalion din cadrul Casei Artelor.
“Mai incearca” este titlul sub care patru artisti, studenti la Facultatea de Arta si Design din Timisoara (Alexandru Boca, Andra Adina Maria Ciocoiu, Iulian-Augustin Iftodiu si Andrei Parausanu) isi expun lucrarile, intr-un demers curatoriat de Anouk Lederlé

Un titlu provocator, ales intentionat pentru aceasta expozitie. Discutam despre o cautare a identitatii intre o lume reala si una virtuala, intre realitatea sociala si consumerism. Despre dorinta de a transcende aceasta realitate, de a o infrunta, de a se situa intr-un demers de rezistenta. Rezilienta ca stil de viata. Ca o forta linistita care ne ajuta sa traversam aceasta perioada agitata si sa privim catre viitor.

Obiectivul acestei expozitii este incurajarea tinerilor artisti, punerea in valoare a tinerei creatii romanesti. Dorim sa oferim tinerilor artisti posibilitatea de a-si expune lucrarile.  Pe scurt, de a-si incerca norocul, de a incerca pentru a reusi.” – spune Anouk Lederlé, curatoarea expozitiei. 

Vernisajul are loc joi, 24 martie, la ora 18.00. Expozitia ramane deschisa pana in 4 aprilie. 

mai incearca2

Alexandru Boca (n.1990)
Student, anul III, sectia Fotografie si video – procesarea imaginii pe calculator, Facultatea de Arte si Design, Universitatea de Vest, Timisoara. In 2012 a absolvit specializarea Publicitate, a Facultatii de stiinte Politice, Filosofie si stiinte ale Comunicarii in cadrul aceleiasi universitati.
Interese: cinematografie, arta video, film experimental, performance, multimedia, scurt-metraj, fotografie (analogica / digitala), meditatie, lectura, filosofie.

Andra Adina Maria Ciocoiu (n. 1989)
Doctorand al Facultatii de Arte si Design a Universitatii de Vest din Timisoara. incepand cu anul 2008, a participat la diverse expozitii de grup, bienale, festivaluri, saloane. In 2011, a castigat Premiul special pentru sculptura, in cadrul Bienalei Internationale de pictura, grafica si sculptura de la Arad.
Interese: land art, spatiul public, sculptura cinetica manuala.

Iulian-Augustin Iftodiu (n.1989)
Masterand in cadrul Facultatii de Arte si Design a Universitatii de Vest Timisoara. Din 2014, a participat la diverse expozitii de grup (Timisoara, Lupeni) si a avut o expozitie personala la Lupeni - Galeria Iosif Tellmann. in 2015, este nominalizat la Premiul pentru tineret, UAPT, Salonul anual de arte vizuale (Timisoara) si pentru PREMIUL SMB9 mixed-media - „THE BOX” acordat de Filiala de Pictura, Bucuresti.
Interese: pictura - „Am ales argoul datorita caracteristicilor lui care tin de expresivitate, plasticitate, cat si expresiilor care sunt oarecum familiare publicului, pe care le si folosesc. Expresivitatea este accentuata de metafore survenite in conversatie, cu efect ironic.

Andrei Parausanu (n. 1991)
Masterand in cadrul Facultatii de Arte si Design a Universitatii de Vest Timisoara. Din 2011, a participat la diverse expozitii de grup, bienale, festivaluri, saloane (Timisoara, Arad, Brasov, Bucuresti). In 2014, participa la Bienala din Pancevo pentru « Banat Pavilion ». In 2015, a publicat « A phenomenology of recomposing colours », RevArt n°22/2015.
Interese : cercetare - filosofie – matematica, sculptura, multimedia.

Anouk Lederlé este curatoarea acestei expozitii, «Mai incearca!»
Rezidenta in Timisoara din 2013, Anouk Lederlé este titulara unui Master de Management si Politici culturale obtinut la Universitatea de Arte din Belgrad. 
Si-a imbogatit experienta in Balcani ca voluntara in cadrul festivalurilor de cinema ASTRA (Festival de Filme documentare) de la Sibiu si TIFF (Festivalul international de film Transilvania) de la Cluj-Napoca. A animat diferite ateliere precum proiectul « Primul meu film de buzunar » pentru Institutul francez din Skopje (Macedonia). Foarte implicata in prima editie a Bienalei „Art Encounters” de la Tmisoara, este in prezent manager cultural pentru diferite alte proiecte.

Redactor al revistei «Hajde», scrisul si fotografia sunt pentru ea doua mijloace de comunicare care ii ofera posibilitatea de a transmite mai departe pasiunea sa pentru Balcani.

mai incearca


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate