Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 aprilie 2024
Recomandări
Cel mai mare basist român – Decebal Bădilă - cântă jazz cu Big Band-ul Radio
(Muzică)

Joi 18 februarie (19.00) Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor, revine pe scena Salii Radio in noul an cu un concert extraordinar de jazz: cel mai mare basist roman, Decebal Badila, stabilit in Germania, va canta jazz alaturi de formatia Radio Romania.
Impreuna cu Decebal Badila (chitara bass), evenimentul se va derula si cu participarea pianistului Petrica Andrei si a bateristului Vlad Popescu, cei trei interpretand si cateva piese in formula de trio instrumental, cu Vlad Popescu la baterie. Programul serii va cuprinde standarde de jazz, dar si compozitii proprii semnate de doi dintre invitati (Decebal Badila si Petrica Andrei).

Ca de fiecare data in cadrul seriei lunare de concerte prezentate de Big Band-ul Radio sub titlul “Jazz pe romaneste”, seara va fi prezentata de Florian Lungu, el insusi o „personificare” a jazz-ului romanesc. 

Decebal Badila (2) m

Decebal Badila


Decebal Badila – chitara bass – s-a format ca muzician sub influenta fratelui sau mai mare, regretatul contrabass-ist virtuoz si profesor de renume international Ovidiu Badila. Din 1984 a adoptat chitara bass; s-a perfectionat in scurt timp, definindu-si o maniera proprie de interpretare. In 1986, topurile de jazz il desemnau deja drept cel mai bun instrumentist la contrabass acustic si bass electric din Romania, motiv pentru care i s-au propus numeroase colaborari cu artisti de jazz si de muzica pop.
Din 1990, s-a stabilit in Germania, ca student la Colegiul de Muzica din Köln, pe care l-a absolvit cu titlul „Master Degree with honour”. L-a cunoscut pe virtuozul pianist Eugen Ciceu - Cicero in Germania, iar in 1994 a colaborat pentru prima oara cu el, in cadrul unui concert sustinut de pianist la Bucuresti, inceputul unei frumoase colaborari intre cei doi muzicieni, pana la trecerea in nefiinta a lui Eugen Cicero, in 1997. Cariera lui Decebal Badila, atat ca muzician de studio cat si ca performer live, a insumat un mare numar de participari la inregistrari, concerte, emisiuni TV si festivaluri de jazz, la majoritatea celor din Romania, dar si in Europa, Asia, America Latina. Discografia proprie cuprinde pina in prezent doua interesante albume de autor: „Nothing But Bass” (1995) si „Archibald’s Dance” (2001), CD de bass solo. La acestea s-a adaugat mai recentul album „Joy Of Live” inregistrat impreuna cu Petrica Andrei si Vlad Popescu. Din 1997, Decebal Badila este membru al Big band-ului „SWR” din Stuttgart.
 

Petrica Andrei (1) m

Petrica Andrei


Petrica Andrei a absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, sectia „Compozitie Jazz si Muzica Usoara”, sub indrumarea profesorului Anton Suteu, cariera sa in jazz fiind puternic influentata de Marius Popp. A debut la 18 ani in trio cu bass-istul Catalin Rotaru si bateristul Dan Teodorescu, la Festivalul de Jazz „Sibiu ’93”, unde a obtinut primul sau premiu. In luna noiembrie a aceluiasi an, lui Petrica Andrei i s-a atribuit Premiul al III-lea la Concursul pentru pianisti de jazz de la Vilnius, Lituania. 
in 1998, a fost  finalist al celei mai dificile competitii pianistice europene din domeniul jazz-ului: Concursul „Martial Solal” de la Paris. In anul 2000, ca „vedeta” a ansamblului „Junior Cromatic Big band” dirijat de Marin Petrache Pechea, pianistul Petrica Andrei a luat parte la un turneu in Elvetia si a aparut – inclusiv cu trio-ul propriu, pe langa prezenta in amintitul big band – la Expozitia Mondiala de la Hanovra, mult apreciatele recitaluri fiind preluate si difuzate de Televiziunile germane ZDF si N3. Petrica Andrei, improvizator plin de inventivitate, a fost aplaudat ca protagonist in sute de recitaluri sustinute pe scene autohtone, ca si peste hotare la Viena, Hanovra, Berlin, Lisabona, Barcelona, Bruxelles, Paris etc. 

Vlad Popescu m

Vlad Popescu


Experienta interpretativa a bateristului Vlad Popescu s-a conturat inca din 1992, cand a inceput colaborarea cu Big Band-ul Radio, neintrerupta pana astazi. A devenit in 1996 percutionist secund al Filarmonicii „George Enescu”. 
Primele concerte peste hotare la care a luat parte ca baterist si percutionist au avut loc in 1997, in Italia, Spania si Germania. A evoluat in toate editiile de pina acum (2000 – 2005) ale Festivalului Interntional de Jazz de la Bucuresti, fie alaturi de notabili muzicieni romani si straini (in 2002 cu pianistul italian Guido Manusardi, in 2003 cu grupul trompetistului francez Michel Marre si cu grupul „East Village”, in 2004 impreuna cu Decebal Badila, aceasta colaborare fiind reeditata si in 2005, cind din grup a facut parte si virtuozul chitarist brazilian Marcinho Eiras), dar si ca lider de proiect, la editia 2004. A fost solicitat in mai multe randuri, pentru contributii live, de profesorul si dirijorul american Tom Smith.
Actualmente bateristul face parte din grupul pianistului George Natsis care prezinta periodic la Teatrul ACT evenimente organizate impreuna cu Societatea Romana de Radiodifuziune.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio. 
.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate