Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
25 aprilie 2024
Recomandări
Start înscrieri ateliere de ritmică Dalcroze aplicată în pedagogia terapeutică și specializată
(Muzică)
ArCub – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti va invita sa va dezvoltati abilitatile profesionale la atelierele de ritmica specializata, desfasurate pe 28 si 29 ianuarie, in cadrul proiectului CULTURA PRIN MUZICA – CULTURE THROUGH MUSIC. 
Va invitam sa descoperiti Ritmica Dalcroze specializata in cadrul a 2 ateliere concepute si sustinute de Myriam Curchod, profesoara de ritmica si muzica la Institutul Jaques-Dalcroze Geneva.
Ritmica Dalcroze este aplicata in Elvetia si nu numai, cu mult succes si cu rezultate cuantificabile in terapiile cu persoane cu dizabilitati de tip intelectual.

Cursurile de ritmica Jaques-Dalcroze dedicate persoanelor cu dizabilitati propun exercitii fizice de intensitate moderata. Activitatile propuse sunt intim relationate cu muzica si ritmul producand nenumarate reactii pozitive. Aceste activitati suscita placere si emotii, favorizeaza reactivarea memoriei motrice diminuate si amelioreaza starea generala. Permit in egala masura gestionarea optimizata a stresului si un angajament social crescut.

1 (195)


In cursul unei lectii, participantii sunt implicati prin melodiile propuse de profesor, simt nevoia naturala de  a se misca si prin aceasta au o facilitate mult mai mare de a executa miscarile sugerate, facand in mod constant apel la concentare.

In luna ianuarie, vor avea loc 2 ateliere de ritmica specializata Dalcroze conform programului urmator:

1. Atelier de ritmica specializata, dedicat profesionistilor implicati in lucrul cu persoanele cu dizabilitati de tip intelectual (spectru autist, sindrom Down etc.) – 5 ore

Data: 28 ianuarie 
Interval orar: 13:30-18:30 
Locatie: ARCUB Gabroveni (Str. Lipscani nr. 84 – 90)

Desfasurator:

1h30 - Atelier practic in care sunt prezentate principalele abordari ale ritmicii Dalcroze in invatamantul terapeutic pentru persoanele cu dificultati de tip intelectual (spectru autist, sindrom Down etc.);
1h30 - Atelier practic in care se exploreaza materialele utilizate in aceasta abordare prin diverse exercitii practice;
1h15 - Atelier practic in care se puncteaza principalele constrangeri in lucrul cu persoanele cu dizabilitati, se prezinta solutii prin exercitii practice si extrase video si un scurt istoric despre cum s-a ajuns la aplicarea ritmicii Dalcroze in lucrul cu persoanele cu deficiente de diferite tipuri;
30 de minute discutii libere, Q&A.

1 (199)



2. Atelier de ritmica si integrare, dedicat cadrelor didactice implicate in lucrul cu copii si tineri cu dificultati de invatare, integrare sociala etc. – 5 ore

Data: 29 ianuarie 
Interval orar: 13:30 -18:30 
Locatie: ARCUB Gabroveni (Str. Lipscani nr. 84 – 90)

Desfasurator:

1h30 - Atelier practic in care sunt prezentate principalele abordari ale metodei Jaques-Dalcroze in pedagogia terapeutica pentru copiii si tinerii cu dificultati de invatare, integrare sociala etc.;
1h30 - Atelier practic in care se exploreaza materialele utilizate in aceasta abordare, prin diverse exercitii practice;
1h15 - Atelier practic in care se lucreaza pe diferite situatii specifice;
30 de minute discutii libere, Q&A.

inscrieri
Participarea este gratuita, iar inscrierile se fac pana la data de 15 ianuarie 2016, printr-un email la adresa protocol@arcub.ro. Pentru ca inscrierea sa fie valida, va rugam sa includeti urmatoarele informatii: nume, prenume, numar de telefon, adresa e-mail, functia (terapeut / asistent social/ profesor de muzica/ invatator/ educator /muzician/ student). Numarul de locuri este limitat, iar inscrierea se va face in ordinea in care se primesc e-mail-urile. Numarul de locuri este limitat, iar inscrierea se va face in ordinea in care se primesc e-mail-urile. Pentru atelierul din 28 ianuarie prioritari vor fi cei care lucreaza in mod direct cu persoane cu dizabilitati de tip intelectual (spectru autist, sindrom Down etc.), iar pentru atelierul din 29 ianuarie prioritare vor fi cadrele didactice din scolile speciale. 
La fiecare atelier se pot inscrie maximum 25 participanti. Cei care sunt interesati de ateliere si nu au reusit sa se inscrie, pot asista ca spectatori in sala, in limita locurilor disponibile (Sala Mare – 120 locuri).   

Myriam Curchod este profesoara de ritmica si muzica la Institutul Jaques-Dalcroze Geneva, avand o experienta profesionala de peste 20 de ani.  Pe langa diplomele de invatator si cea de profesor de ritmica si muzica, in 2003, isi completeaza formarea profesionala cu diploma de profesor de ritmica aplicata in pedagogia terapeutica si specializata.
Incepand cu acelasi an (2003), sustine in mod constant cursuri de ritmica aplicata in scop terapeutic pentru persoanele cu dizabilitati de tip intelectual (spectru autist, sindrom Down etc). Munca ei este punctata de conferinte si ateliere demonstrative in domeniul ritmicii si a ritmicii folosite in scop terapeutic. 
In 2006 si 2007 sustine o serie de ateliere de ritmica pentru educatori si invatatori la Universitatea din Lausanne, Elvetia. incepand cu 2007 pana in 2010, preda ritmica dupa metoda Jaques-Dalcroze, in cadrul Haute école des arts de Berne (HEAB), Biel, Elvetia. in 2009 participa cu un atelier demonstrativ la Congresul international al ritmicii de la Viena.  in septembrie 2013, concepe si sustine cursuri pentru studentii si profesorii din Academia de muzica si teatru din Riga, iar in octombrie 2015 este responsabila cu formarea continua in domeniul ritmicii si a integrarii pesoanelor cu dizabilitati, in cadrul Institutului Jaques-Dalcroze, Geneva, Elvetia.
In  lunile septembrie 2015 si noiembrie 2015 sustine o serie de ateliere de ritmica pentru profesorii dintr-o institutie care se ocupa cu copii in situatie de handicap, la Fribourg, Elvetia. Myriam Curchod participa in cadrul proiectului ca membru al Asociatiei Dalcroze Romania, care isi propune introducerea ritmicii ca practica muzicala in Romania.


Realizat in parteneriat cu institutii de prestigiu din Islanda, Ungaria si Romania, CULTURa PRIN MUZICa - CULTURE THROUGH MUSIC este un proiect complex care isi propune sa revolutioneze pedagogia muzicala din Romania prin prezentarea metodelor Kodály, Dalcroze si Orff. Implementate de cateva decenii in Europa, cele trei metode de educatie muzicala imbina rigorile stiintifice cu spontaneitatea si creativitatea. In plus, ele stimuleaza procesul cognitiv si afectiv, dovedindu-si aplicabilitatea in domenii precum medicina si psihoterapia. Desfasurat pana in iunie 2016, proiectul inglobeaza o serie de conferinte si ateliere dedicate studentilor de la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, profesorilor de muzica, muzicienilor, educatorilor, invatatorilor, dar si publicului larg care doreste sa descopere noi metode de educatie muzicala.

Mai multe informatii despre proiectul CULTURA PRIN MUZICA pe pagina de facebook: www.facebook.com/culturethroughmusic/

Culture through music_Key visual


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate