Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
25 mai 2025
Recomandări
Ultima seară de operă Arie și ecou, cu soprana Cristina Fieraru, la Teatrul Coquette
(Muzică)
Daca pana acum nu ati ajuns la seara de opera ARIE SI ECOU de la Teatrul Coquette, avand-o ca protagonista pe senzationala soprana Cristina Fieraru, acompaniata la chitara de Maxim Belciug, chitaristul Incantarilor, atunci nu trebuie sa ratati concertul de duminica, 25 mai 2025. Este ultima reprezentatie cu acest spectacol, ultima sansa de a-l vedea.
Programul serii propune unele dintre cele mai frumoase partituri ale repertoriului liric, de la baroc la romanta romaneasca si cantoneta napolitana. Astfel, publicul va putea asculta arii celebre, precum lamento-ul Didonei din opera Dido and Æneas de Henry Purcell, madrigalul „Amarilli, mia bella” de Giulio Caccini ori neintrecutele slagare baroce „Ombra mai fù”, din opera Serse, si „Lascia ch’io pianga”, din opera Rinaldo, ambele de Georg Friedrich Händel, alaturi de piese binecunoscute precum Santa Lucia sau ’O sole mio, intr-un spectacol gandit sa ofere desfatare tuturor, ca in marile teatre de opera. Dupa concert, spectatorii se vor bucura, in foaierul teatrului, de o discutie cu artistii si un pahar de vin oferit cu drag de CRAMA HISTRIA.

Exista o energie aparte intr-o sala de concert, cand vocea stralucitoare, splendida, luminoasa a sopranei transforma fiecare partitura in emotie pura, iar acordurile limpezi ale unei chitare vestesc iubire, bucurie, dor, speranta, tinerete. Nu e ca la teatru, unde spectacolul e exterior, in fata ochilor, pe scena; aici dezlantuirea e interioara, povestile se desfasoara in inima fiecaruia.  O fecioara care se sacrifica din dragoste si o floare a iubirii. O plimbare pe langa plopii fara sot. Un cantec de pahar. Un moment de adoratie in fata maretiei naturii. O iesire cu barca intr-o zi cu soare. Toate acestea sunt guri de rai pe care le purtam in noi, iar muzica e cheia care deschide poarta. Asa cum spunea Andrei Plesu candva, „orice sala de concert e totodata o sala de repetitie a ingerilor. Se spune ca trupul ingerilor este acoperit de ochi. Intr-o sala de concert, el e cu siguranta acoperit de urechi.

Cristina Fieraru | Maxim Belciug

Soprana Cristina Fieraru este una dintre cele mai stralucitoare voci tinere de pe scena lirica de la noi. S-a nascut pe 30 ianuarie 1999, la Bucuresti. S-a apropiat de muzica din frageda copilarie, din familie, incepand sa studieze vioara inca din clasa a I-a, la Colegiul National de Arte Dinu Lipatti din Bucuresti. A absolvit Facultatea de Interpretare Muzicala a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, sectia Stilistica Interpretativa – Canto, unde a studiat cu soprana Iulia Isaev si mezzosoprana Cristina Soreanu. Pe langa studiile universitare, a avut sansa de a lucra cu personalitati de renume international precum Ruxandra Donose, Ramon Vargas, Leontina Vaduva, Mariana Nicolesco, Florin Estefan, imbogatindu-si tehnica interpretativa. Este o prezenta constanta a scenei lirice, fiind invitata inca de la varsta de 18 ani la Opera Nationala Bucuresti, unde a debutat, in 2018, in rolul Pamina, din opera Die Zauberflöte de Wolfgang Amadeus Mozart. Alte roluri interpretate: Erste Dame din aceeasi Die Zauberflöte de Wolfgang Amadeus Mozart, Alice Ford din opera Falstaff de Giuseppe Verdi, Mimì si Musetta din opera La Bohème de Giacomo Puccini, Contessa d’Almaviva din opera Le nozze di Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart, Dido din opera Dido and Æneas de Henry Purcell si Ileana din opera La Sezatoare de Tiberiu Brediceanu. Colaboreaza frecvent cu Opera Comica pentru Copii, iar din 2021 este membra a Corului de camera Preludiu – Voicu Enachescu. A participat ca solist invitat la numeroase concerte si festivaluri, la Opera Nationala Bucuresti, Ateneul Roman din Bucuresti, Catedrala Sf. Iosif din Bucuresti, Filarmonicile din Brasov, Ramnicu Valcea, Pitesti, Sibiu si nu numai.

Maxim Belciug, cel care in acest concert joaca rolul orchestrei simfonice, este un nume binecunoscut. Artist clasic in formarea sa, este chitaristul Incantarilor care se incapataneaza sa creada ca frumusetea va mantui totusi lumea. A cantat la Paris, Roma, Venetia, Varsovia, Belgrad, Viena, Stockholm, Budapesta si pe toate marile scene ale muzicii clasice din tara: Ateneul Roman, Sala Radio, filarmonici, Teatrul National Bucuresti, Teatrul National Iasi, dar il intalnim adesea si in spatii neasteptate, neconventionale.

Spectacolul ARIE SI ECOU, realizat de soprana Cristina Fieraru impreuna cu chitaristul Maxim Belciug si prezentat pentru prima data in octombrie 2024, si-a propus sa ofere publicului prilejul unor intalniri cu frumusetea si diversitatea repertoriului liric intr-o prezentare adaptata la o scena de teatru mic, unde intimitatea dintre artisti si public si lipsa artificiilor de regie permit o altfel de apropiere – mai directa, mai sincera, mai vie – de aceasta muzica nepieritoare.

Concertul de duminica, 25 mai 2025, este ultimul din aceasta serie si are loc la Teatrul Coquette din Bucuresti (Calea Calarasi 94). Spectacolul incepe la ora 19:00, iar biletele sunt disponibile pe platformele online mystage.ro, eventim.ro, iabilet.ro, kompostor.ro si eventbook.ro sau se pot rezerva la email rezervari@teatrulcoquette.ro ori tel. 0754990017, 0721191675 (zilnic intre 11-19), urmand a fi ridicate de la teatru, inainte de inceperea spectacolului.

https://www.iabilet.ro/bilete-arie-si-ecou-111257
 



.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate