Cristina Uruc, manager Artexim, este noua președintă a European Association of Artist Managers |  |
(Muzică) |
Cristina Uruc, manager interimar Artexim - agentie de impresariat artistic si totodata organizatoare a Festivalului si Concursului International George Enescu - a fost aleasa cu unanimitate de voturi presedinte al AEAA (European Association of Artist Managers / Asociatia Europeana a Managerilor de Artisti.), in cadrul Adunarii Generale ce a avut loc recent la Istanbul. |
Adunarea a fost organizata in colaborare cu Borusan Sanat, una dintre cele mai importante institutii culturale din Turcia, si a reunit membri din intreaga Europa.
Dupa 31 de ani de apartenenta a Artexim la Asociatia Europeana a Managerilor de Artisti, sunt onorata sa primesc increderea Adunarii Generale si functia de presedinta a AEAA. Cred ca perspectiva mea dubla, atat ca impresar, cat si ca organizator al unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzica clasica din lume, poate contribui semnificativ la atingerea obiectivelor noastre comune. Imi propun sa continui eforturile sustinute pe care Réda Sidi Boumedine, Giovanna Losco si fostele consilii de administratie le-au depus pentru organizatie, prin construirea de colaborari mai puternice, incurajarea de noi parteneriate in intreaga Europa si promovarea unei mai mari incluziuni si reprezentari in cadrul asociatiei noastre. Cristina Uruc,
noua presedinta aleasa a AEAA
Cristina Uruc | Noul presedinte al AEAA.
Cristina Uruc ii succede lui Réda Sidi Boumedine (RSB Artists), care a condus asociatia cu dedicare in ultimii sase ani si a contribuit la consolidarea rolului AEAA pe scena culturala europeana.
Cristina Uruc si Réda Sidi Boumedine
A fost un mare privilegiu pentru mine sa fiu presedinte al AEAA in ultimii sase ani, lucrand alaturi de doua consilii de administratie remarcabile si multi membri dedicati care ne-au sustinut. In acest timp, am fost martor la impactul remarcabil al eforturilor noastre colective de a promova imaginea impresarilor, de a incuraja colaborarea si de a sprijini evolutia sectorului muzicii clasice si al operei. Sunt mandru de ceea ce am realizat impreuna si profund recunoscator pentru relatiile pe care le-am consolidat de-a lungul timpului.
In momentul in care ma retrag, o fac cu mare incredere in leadership-ul si viziunea Cristinei Uruc, care a fost aleasa cu unanimitate de voturi in functia de presedinte la ultima noastra Adunare Generala de la Istanbul. Astept cu nerabdare sa vad AEAA continuand sa evolueze, ghidata de acelasi spirit de integritate, incredere si prietenie care ne defineste identitatea.
Réda Sidi Boumedine,
presedinte al AEAA intre 2019 - 2025
Sub conducerea lui Réda Sidi Boumedine, AEAA si-a extins prezenta internationala, cu reprezentare activa in cadrul unor retele si evenimente globale majore, precum IAMA (Asociatia Internationala a Managerilor de Artisti), OMAI (Asociatia Internationala a Managerilor de Opera), Doka Art (Asociatia Agentiilor de Opera si Concerte de Limba Germana), Classical ME Timisoara si alte conferinte si intalniri de top din industrie.
boardul AEAA
Asociatia a trecut, de asemenea, printr-un proces de rebranding, lansand un nou logo si un site web reproiectat in 2024, care reflecta preocuparile sale permanente fata de inovatie, vizibilitate si servicii oferite membrilor din intreaga Europa.
###
Association Européenne des Agents Artistiques / European Association of Artist Managers (AEAA) a fost fondata in 1947, la Paris, de un grup de manageri de artisti, agenti de concerte si impresari din cinci tari europene: Charles Kiesgen, Maurice Dandelot, Marcel de Valmalète din Franta, Harold Holt din Marea Britanie, Johan Beek si Dr. de Koos din Olanda, Clara Camus si Ada Finzi din Italia, Rudolf Goette si Dr. Winderstein din Germania, Imre Kun din Ungaria si Roger Lindberg din Finlanda. Astazi, AEAA include membri din 17 tari si reprezinta peste 4.000 de artisti.
O piatra de temelie a activitatii AEAA este Codul de practica a impresarilor, realizat impreuna cu IAMA, care contureaza principiile eticii profesionale, transparentei si respectului reciproc ce ghideaza membrii sai in relatiile lor cu artistii, colegii si institutiile. Acest Cod consolideaza angajamentul asociatiei fata de integritatea si responsabilitatea in domeniul managementului artistic si serveste drept punct de referinta pentru excelenta si incredere in intregul sector.
AEAA organizeaza anual o Adunare Generala a membrilor, combinata cu mese rotunde la care sunt invitate personalitati de marca din domeniu. Aceste adunari au avut loc in multe orase europene importante, incepand cu anul 1947.
AEAA, este ghidata de motto-ul „Expertiza, Corectitudine si Incredere” si continua sa serveasca drept platforma vitala pentru dialog, cooperare si schimb profesional intre agentiile artistice, organizatorii de evenimente si institutiile culturale.
Viitoarea Adunare Generala, din 2026, va avea loc, pentru prima data in istoria asociatiei, in Romania, la Bucuresti.
***
Cristina Uruc, manager al Artexim – organizatorul prestigiosului Festival si Concurs International George Enescu – si-a inceput cariera in 2007 la Artexim, acumuland o vasta experienta in toate aspectele productiei de concerte, managementului artistilor si evenimentelor culturale. De-a lungul anilor, a fost implicata in organizarea unuia dintre cele mai importante festivaluri de muzica clasica din lume, contribuind la cresterea internationala si impactul artistic al acestuia. Portofoliul sau include, de asemenea, roluri precum manager general de proiect al Festivalului International Saptamana Muzicii Noi si manager de turneu pentru renumitele ansambluri de muzica veche: Il Giardino Armonico si Coro e Orchestra Ghislieri. Intre aprilie 2021 si martie 2022 a fost consultant artistic la Filarmonica de Stat din Sibiu. Cristina Uruc detine o licenta, un master si un doctorat in muzica (Compozitie) de la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, studiind sub indrumarea compozitorilor romani Livia Teodorescu-Ciocanea si Dan Dediu.
Experienta sa in leadership artistic, colaborare internationala si productie culturala se aliniaza strans cu misiunea AEAA de a promova excelenta si inovatia in managementul artistilor in Europa. Din luna mai a anului 2025, este si presedinta Asociatiei Europene a Managerilor de Artisti (AEAA).
///
Consiliul AEAA, nou ales, reuneste profesionisti cu experienta in managementul artistic si cooperarea culturala internationala. Cristina Uruc va conduce asociatia alaturi de Jonas Grunau – Grunau & Paulus Musikmanagement (vicepresedinte), Laurent Delage – Delage Artists (secretar general) si Zdenka Kachlová – CEMA – Agentia Muzicala Central Europeana (trezorier), sustinuta de membrii consiliului, Catherine von Mutius – Artists Management Company Ltd. si Aydin Dorsay – Borusan Sanat. Coordonarea administrativa a asociatiei este asigurata de Ada Baillon, care ocupa functia de secretar executiv. Noua conducere isi propune sa consolideze prezenta AEAA pe scena culturala europeana si sa promoveze o colaborare mai stransa intre agentiile artistice si institutiile muzicale din intreaga lume..
| |
|
|