Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
15 iulie 2024
Recomandări
Într-un perfect echilibru: Rocanotherworld 2024
(Muzică)
Intre 20 si 23 iunie 2024, la Iasi a avut loc cea de-a noua editie a festivalului Rocanotherworld. Reuniti de cele trei valori ale festivalului, #becurious, #bedifferent si #beforothers, cei peste 18000 de participanti s-au bucurat de concerte, jocuri educative, activitati recreative, dezbateri, instalatii artistice si multe alte experiente.
Line-up-ul Rocanotherworld 2024 s-a bucurat de iconica prezenta a artistului Asaf Avidan pe scena principala, alaturi de: Alternosfera, Deliric x Silent Strike & Muse Quartet, COMA, ARGATU, om la luna, Robin and The Backstabbers, La Chica (FR), Frate Gheorghe (MD), Jurjak, Sarmalele Reci, Dora Gaitanovici, Paul Tihan & Andra Andriuca, Denorm (MD), RoadkillSoda, Dimitri’s Bats, Fara Zahar, K not K, Eduard Draude.

The Dome Stage a prins viata alaturi de Rosario Internullo, Gala (UA), Emann, Andrei C, Danny The Menace, iar scena Silent Disco alaturi de  Donisan, Amivers, Alien si  Dubescu.

Rocanotherworld x @mountain dewde

In cadrul Rocanotherworld 2024 au avut loc doua dezbateri in Gradina Palas, moderate de Vlad Alui Gheorghe (polifonic.ro). Sambata, pe 22 iunie a avut loc „Inovare vs. durabilitate”, ce i-a avut drept invitati pe Andra Andriuca, Eusebiu Tudoroiu, Mihai Mija si Patricia Butucel. Discutia „Mainstream vs. Nisa” a avut loc duminica, pe 22 iunie si a fost purtata de Bogdan Serban, Cristina Oltean, Giorgiana Dumitru si Emil Munteanu.

Rocanotherworld este un festival pet friendly, iar in cadrul campaniei „Ai cumva o paturica?” au fost donate 508 kg de hrana pentru caini (umeda si uscata), 60 kg de hrana pentru pisici, saci de nisip, silicat pentru pisici, precum si produse pentru curatenie, paturi, litiere si jucarii.

Misiunea asumata incepand cu anul 2021 de festival prietenos cu mediul a continuat si in acest an, intreaga organizare fiind realizata pe principii de prevenire, reutilizare, redesign si reciclare. Cu sprijinul Penny Romania, in cadrul festivalului a fost amplasat un container SGR, iar publicul a beneficiat de recuperarea garantiei pentru fiecare ambalaj returnat. In vederea atingerii obiectivelor mentionate, printre actiunile intreprinse in cadrul festivalului s-au regasit: colectarea separata a deseurilor, eliminarea plasticului de unica folosinta din zona de food and beverage si introducerea paharelor reutilizabile, personalizarea textilelor prin vopsire bio, eliminarea promovarii clasice de tip OOH (bannere, panouri, afise) si inlocuirea acestora cu panouri stradale digitale, utilizarea materialelor sustenabile in realizarea mobilierului si a signalisticii, folosirea energiei verzi si regenerabile pentru iluminatul ambiental.

Rocanotherworld x @mountain dewde

Rocanotherworld x @mountain dewde

Pentru a contribui la reducerea amprentei de carbon, s-a incurajat folosirea transportului alternativ (fiind montata o parcare cu suport de biciclete la intrarea in festival) si s-a prelungit programul transportului public, cu rute regulate spre si din oras, asigurate cu ajutorul Primariei Municipiului Iasi si al Companiei de Transport Public Iasi.

In cadrul festivalului a fost invitata echipa Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Iasi, aceasta oferind servicii de informare tuturor persoanelor interesate, incurajând astfel un comportament responsabil si sigur in randul persoanelor tinere si predispuse influentei de consum.

Rocanotherworld este un festival explorator de muzica, arta, ganduri, oameni si idei, organizat la Iasi de Asociatia Industrii Creative si Showberry, ce a luat nastere in 2016, in memoriam Ioan Dan Niculescu. Acesta reprezinta o calatorie colectiva, o stare de spirit, o celebrare a vietii prin (re)conectarea la valori, o efervescenta culturala si o conturare a felului de-a fi - curios, diferit si pentru ceilalti.

Rocanotherworld x @mountain dewde

Rocanotherworld x @mountain dewdeOrganizatori: Asociatia Industrii Creative, Showberry
Partener principal: ING Bank Romania
Supporting partner: Digi Romania
Sponsori: Penny, Pepsi, Vitamin Aqua, Ness
Partener cultural: Institutul Francez Iasi
Partener de promovare: WINK Public Multimedia, IPPU, Printco
Parteneri de siguranta: Iasisting, Serviciul Voluntar de Ambulanta
Parteneri institutionali: Primaria Municipiului Iasi, Primaria Comunei Aroneanu
Parteneri de mobilitate: Bras, Compania de Transport Public Iasi
Parteneri de ospitalitate: Soft & Grace, Smiley Camper, Pizza di Napo, Gramma

***

Asociatia Industrii Creative este organizator al festivalurilor Rocanotherworld si Classix din Iasi, având drept scop revitalizarea culturala a orasului, angrenarea comunitatilor creative si implicarea in viata civila a societatii prin actiuni care promoveaza spiritul proactiv, contributiv si participativ.

Showberry este un startup câstigator al programului Investeste in oameni! Din 2015 dezvolta proiecte culturale si creative, fiind unul dintre principalii promotori de concerte publice si evenimente tematice din regiunea de nord-est a României. Din 2016 este co-organizator al festivalului Rocanotherworld iar din 2020 a Classix Festival, alaturi de Asociatia Industrii Creative.

Rocanotherworld x @mountain dewde
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate