Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
15 iulie 2024
Recomandări
Debut canadian pentru directorul general al ONB, dirijorul Daniel Jinga
(Muzică)
Daniel Jinga, director general al Operei Nationale Bucuresti, isi face debutul dirijoral canadian pe 29 iunie, la pupitrul orchestrei Kindred Spirits, in Studioul Glenn Gould al CBC Radio din Toronto. Concertul va cuprinde Variatiunile simfonice de César Franck in interpretarea pianistului Daniel Wnukowski, Simfonia pe un cantec de la munte de Vincent d'Indy si Simfonia in do major de Georges Bizet.
Glenn Gould Studio care este considerat "bijuteria Centrului Canadian de Radiodifuziune", fiind numit dupa unul dintre cei mai cunoscuti pianisti clasici ai secolului XX, functioneaza ca un centru de excelenta pentru spectacole, inregistrari si evenimente canadiene si internationale. A fost ales pentru a gazdui acest eveniment pe care Kindred Spirits Orchestra l-a intitulat Beginnings and Endings.

Catalogat drept "un pianist de vazut" de New York Classical Review si "un pianist fermecator" de The Sunday Times, solistul canadian de origine poloneza Daniel Vnukowski a concertat in Europa, America de Nord, America de Sud si Asia in sali de concert prestigioase.

Dirijorul roman Daniel Jinga are o activitate bogata prezentand programe muzicale diferite cu numeroase orchestre, in tara si in strainatate. A colaborat ca dirijor invitat, cu Orchestra Filarmonicii „George Enescu” Bucuresti, Camerata Regala, Orchestra Operei Nationale Cluj-Napoca, Orchestra Simfonica Bucuresti, Orchestra Operei Nationale Bucuresti, Orchestra Teatrului National de Opereta si Musical „Ion Dacian” din Bucuresti, Orchestra „Banatul” a Filarmonicii Timisoara, Orchestra Simfonica Concertissimo, Orchestra Filarmonicii „Moldova” din Iasi, Orchestra Nationala de Tineret a Republicii Moldova, Orchestra Teatrului National de Opera si Balet „Oleg Danovski” din Constanta, Camerata „Elite”, „Symphactory Orchestra”.
In ultimii ani s-a remarcat in gale si spectacole de opera precum seria galelor “Trei tenori” sustinuta cu Orchestra Metropolitana Bucuresti, pe intreg teritoriul Romaniei, concertele de gala extraordinare oferite la Tel Aviv, la Washington - Kennedy Center si Viena -  Das Muth Concert hall, Viena, reprezentatiile operei “Rigoletto” la Opera Nationala Bucuresti, productii cu Traviata, Tosca si Boema pe diverse scene ale tarii, dar si Romeo si Julieta de Prokofiev in concert, precum si importantul eveniment al prezentarii in concert la pupitrul orchestrei si corului ONB,  a operetei “Crai Nou” de Ciprian Porumbescu, la Musikverein Viena.

In anul 2023, Daniel Jinga a mai dirijat spectacolul „Rigoletto” la Opera din Baku, Azerbaidjan si a semnat conducerea muzicala a premierei musicalului „Fantoma de la Opera” de Andrew Lloyd Webber la Opera Nationala Bucuresti.

Daniel Jinga

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate