Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 aprilie 2024
Recomandări
Un an dinamic și intens pentru proiectele Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România
(Muzică)
Intr-o atmosfera distinsa, destinsa si colegiala s-a desfasurat in data de 26 martie 2024 Adunarea Generala a Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania. Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti a gazduit cu generozitate aceasta manifestare, sala Auditorium de la etajul 4 al Mediatecii fiind arhiplina si intesata cu personalitati, compozitori si muzicologi din toata tara.
Activitatea membrilor UCMR, reliefata cu prilejul diverselor rapoarte, a evidentiat dinamismul proiectelor majore (festivaluri, parteneriate, achizitii, comenzi, gala premiilor UCMR, simpozioane de muzicologie) si intensitatea cu care creatia romaneasca s-a desfasurat in anul 2023, fiind achizitionate 116 lucrari componistice si muzicologice (sesiunea I – 55 de lucrari, sesiunea a II-a – 61 de lucrari).

Cele patru proiecte anuale ale UCMR realizate cu sprijinul Ministerului Culturii au constituit de asemenea evenimente emblematice ale vietii uniunii: cele doua festivaluri – Saptamana Internationala a Muzicii Noi si Meridian -, programul de sustinere a muzicii romanesti prin achizitii si antologia anuala de CD-uri.

Totodata, UCMR s-a implicat activ in parteneriate cu importante institutii culturale si mediatice nationale si internationale, remarcandu-se astfel in permanenta sustinere a muzicii romanesti din toate genurile, precum si a muzicologiei autohtone.

Cele doua directii strategice asumate de conducerea UCMR inca din iunie 2022 sunt digitalizarea si internationalizarea. Ele sunt legate una de alta: fara digitalizare nu exista internationalizare in momentul de fata; iar fara internationalizare putem trai, dar nu ne stie nimeni.
Ce inseamna sintagma „promovarea a muzicii romanesti”? Pe de o parte inseamna sa ai niste instrumente, deci forme de promovare, pe de alta parte inseamna sa ai ce promova, adica continut. Noi avem cateva instrumente de promovare: doua festivaluri, doua reviste, antologia pe CD-uri, doua sesiuni de achizitii, simpozioane de muzicologie diferite, o sesiune anuala de comenzi pe baza de concurs, suntem parteneri in diferite (multe) alte manifestari concertistice. Cat despre continut, strangem in fiecare an cam peste 100 de lucrari noi in toate genurile (incluzand aici si studiile de muzicologie). Asta nu e putin lucru. Deci avem si continut. Treptat, dupa promovarea si validarea lor valorica va trebui sa invatam sa le si mentinem in atentia publicului.”, a declarat dupa Adunarea Generala UCMR compozitorul Dan Dediu, presedintele UCMR.

Dan Dediu (c) Paul Buciuta

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate