Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 octombrie 2024
Recomandări
Aniversare Teatrul Stela Popescu - 7 ani
(Teatru)
Pe 28 aprilie 2016 lua nastere Teatrul Stela Popescu. La acel moment, celebra actrita romana de comedie Stela Popescu, aflandu-se foarte aproape de el, este practic co-semnatarul actului de nastere a unei noi institutii de cultura a Primariei Capitalei.
Actorul Cristian Sofron, directorul general al teatrului declara la aniversare: “Este o bucurie sa conduci un teatru tanar - iar 7 ani e o aniversare foarte frumoasa. Este altfel decat sa te afli la carma unei institutii de traditie. Pe de o parte nu esti ajutat de istorie, dar pe de alta parte nici nu simti presiunea inaintasilor. Asadar, Teatrul Stela Popescu ofera bucurie atat publicului cat si celor care lucreaza pentru el, pentru ca are in fata exact aceasta provocare a orizonturilor deschise, a lipsei de constrangeri, a diversitatii repertoriale, iar in aceasta perioada si a… diversitatii spatiilor de joc. Nu pot decat sa-i doresc cat mai multi ani, cat mai multe si valoroase premiere si la cat mai multi spectatori.
   
In primavara anului 2016, Teatrul Stela Popescu s-a nascut din pasiunea nemarginita pentru scena, dragostea pentru public si artisti a marii personalitati culturale care i-a dat numele – o actrita completa, care captiva si inspira, schimband cu naturalete registrele artistice.
   
De-a lungul istoriei sale, teatrul a fost condus de Smaranda Oteanu-Bunea, Andrei Lazar, Nicolae Punga, pentru ca din 2021 directorul general al teatrului sa fie actorul Cristian Sofron.
   
In spiritul celei care i-a dat numele, Teatrul Stela Popescu este astazi un spatiu deschis tuturor posibilitatilor de expresie teatrala. Productiile acestuia aduc pe scena atat artisti consacrati, cat si creatori tineri, la inceput de cariera, iar textele alese pentru a fi puse in scena – apartinand dramaturgiei clasice, moderne si contemporane – ii provoaca atat pe iubitorii de teatru, cat si pe impatimitii spectacolelor de dans si muzicale sa fie martorii unor reprezentatii cu suflu nou si spectaculoase.
  
In repertoriul actual al teatrului se gasesc piese clasice precum Conu Leonida (1880 - 2023) de Ion Luca Caragiale, regia Radu Popescu, Ceapa, dupa "La cipolla" de Aldo Nicolaj, in regia lui Dan Tudor, A douasprezecea noapte de Shakespeare, realizat in parteneriat cu UNATC, regia Luiza Dabija, Dragostea celor trei portocale, basm tragicomic dupa o schita de Carlo Gozzi, regia: Michele Modesto Casarin, dar si dramaturgie internationala recenta, respectiv titluri precum Cock de Mike Bartlett, in regia lui Tony Adam Horatiu, Equus de Peter Shaffer, in romaneste de Adrian Nicolae, directia de scena Victor Ioan Frunza, Barba Albastra, adaptare dupa Max Frisch, in regia lui Alexander Hausvater, sau dramaturgie romaneasca - Anatomia unui cliseu, adaptare dupa un text de Alexandru Doru Spataru, regia si adaptarea scenica Chris Simion – Mercurian, Hotul de Margaritare, adaptare dupa Valeriu Anania, regia Amalia Ciolan. Din repertoriu nu lipsesc piese muzicale originale precum Femeia, eterna poveste, pe un scenariu de Ema Stere, regia Attila Vizauer, dar si spectacole pentru copii, precum Revolta povestilor, adaptare dupa un text de Sinziana Popescu, in regia lui Tony Adam, Micul Print, adaptare dupa povestea lui Antoine de Saint-Exupéry, un concept teatru - dans de Ioana Macarie, Lampio si Grauntele de Lumina dupa o poveste de Victoria Patrascu, regia Tony Adam si Maya si Elfie, o poveste de Craciun, regia si coregrafia: Ioana Macarie. Un alt element special prezent in programul teatrului incepand din 2023 este spectacolul de poezie si muzica, primul titlu prezentat fiind Aplauze pentru poet, pe scena… Nichita Stanescu.
   
Daca o parte dintre productiile teatrului se adreseaza copiilor si parintilor deopotriva, sustinand paliere diferite de receptare a actului artistic, altele dimpotriva se impun atentiei publicului adult prin solutii teatrale surprinzatoare, prin calitate artistica fara compromisuri si prin originalitate.

Alaturi de trupa fixa de actori a Teatrului Stela Popescu – Irina Caramizaru, Tudor Cucu Dumitrescu, Catalin Frasinescu, Manuela Harabor, Ana Maria Ivan, Crina Matei, Cristi Neacsu, Sorin Aurel Sandu – in productiile teatrului apar numerosi actori invitati.
   
Nu in ultimul rand, elementul surprinzator care defineste Teatrul Stela Popescu in primavara in care implineste 7 ani este faptul ca spectacolele sale se joaca pe diverse scene ale teatrelor bucurestene – Palatul National al Copiilor, Teatrul Metropolis, Teatrul Nottara, Teatrul Constantin Tanase, Sala ARCUB si nu numai… adresa exacta la care puteti vedea spectacolele sale putand fi gasita oricand pe www.teatrulstelapopescu.ro.





.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate