Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
25 aprilie 2024
Recomandări
Biletele și abonamentele la concertele online ale Concursului Enescu 2020 se pun în vânzare marți, 14 iulie 2020
(Muzică)
Concursul International George Enescu lanseaza marti, 14 iulie 2020, la ora 12.00, vanzarea biletelor si a abonamentelor pentru vizionarea online a concertelor si recitalurilor care vor fi organizate in cadrul editiei din acest an, urmand ca in luna august organizatorii sa decida impreuna cu autoritatile de resort daca va fi permis si accesul publicului in sala Ateneului Roman.
Lansarea vanzarii de bilete si abonamente pentru accesul online la concertele si recitalurile Concursului Enescu este un moment special intr-un efort extraordinar depus in ultimele luni pentru organizarea competitiei, in ciuda pandemiei care a afectat viata cultural-artistica in intreaga lume si care a dus la anularea a numeroase evenimente de profil. Este si o validare a promisiunii pe care organizatorii au facut-o in acest an, aceea de a aduce frumusete in viata prin muzica. In actualul context de incertitudine si de insecuritate, este mai important ca oricand sa facem loc frumusetii in viata noastra, oricat de irealizabil pare sa fie la prima vedere”, a declarat Oana Marinescu, Director de Comunicare al Festivalului si Concursului International George Enescu.

Achizitia biletelor si a abonamentelor se va face de pe site-ul www.festivalenescu.ro, prin intermediul platformei Eventim, sau direct de pe site-ul Eventim, de la acest link. Un bilet sau un abonament cumparat va oferi spectatorului posibilitatea de a da acces la concerte unui numar de 3 IP-uri diferite. Elevii, studentii si profesorii de la scolile, liceele si universitatile de muzica vor avea acces gratuit, pe baza unui mecanism care va fi anuntat ulterior.

Preturile de vanzare sunt urmatoarele:

1.    Abonament integral, care acopera 28 de evenimente de muzica clasica (gala de deschidere, concertele finale de la vioara, violoncel si pian, cele sase recitaluri extraordinare ale artistilor invitati, etapa a II-a si semifinala fiecarei Sectiuni din cadrul Concursului) – 99 de lei, pentru trei IP-uri diferite.

2.    Abonament partial, care acopera 10 evenimente de muzica clasica (gala de deschidere, concertele finale ale etapelor de vioara, violoncel, pian si cele sase recitaluri extraordinare ale artistilor invitati – 89 de lei, pentru trei IP-uri diferite.

3.    Bilet individual, pentru un singur concert (gala, una dintre finalele la vioara, violoncel, sau pian) sau un recital extraordinar – 29 de lei pentru trei IP-uri diferite.

Concertele vor fi vizionate pe platforma Concursului Enescu, accesibila din momentul inceperii evenimentului pe www.festivalenescu.ro/. Intrarea pe platforma video se va face utilizand codul de acces inscris pe bilet si marcat ca atare. Fiecare cod este unic si este format din litere si cifre. Pentru mai multe detalii legate de procesul de achizitie si utilizare a biletelor, va rugam sa contactati echipa Eventim, la adresa de mail contact@eventim.ro sau la telefon 0728 999 775, de luni pana vineri, de la ora 10.00 la ora 18.00.

Decizia privind accesul publicului in sala Ateneului Roman va fi luata in cursul lunii august, in functie de situatia sanitara din Bucuresti. Organizatorii Concursului au luat masurile necesare pentru a proteja sanatatea atat a artistilor care vin in Romania, cat si a publicului.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a schimba formatul unor evenimente si dupa caz, de a amana sau anula anumite evenimente din cadrul Concursului Enescu, in cazul in care atari masuri ar fi necesare sau dezirabile in contextul generat de evolutia pandemiei COVID-19. In orice caz, in cazul anularii Concursului din motive de forta majora, banii vor fi returnati cumparatorilor, la fel cum taxele de inregistrare vor fi restituite tuturor concurentilor.

„Daca publicul va avea acces la concerte in sala Ateneului, numarul spectatorilor va fi mult mai restrans decat capacitatea uzuala a salii, conform unui algoritm oferit de Code for Romania, pentru a permite distantarea sociala si in timpul concertelor. Din acest motiv, incurajam iubitorii muzicii sa achizitioneze bilete si abonamente pentru vizionarea concertelor online, pentru a fi alaturi de tinerii concurenti si de artistii consacrati. Fiecare bilet si fiecare abonament cumparat reprezinta o contributie atat la organizarea Concursului Enescu, ale carui resurse s-au imputinat pe fondul pandemiei, cat si la sustinerea artistilor, care au fost afectati de criza COVID-19”,
a declarat presei Mihai Constantinescu, Directorul Executiv al Festivalului si Concursului George Enescu.

Spectatorii care au cumparat deja bilete in sala la concertele din cadrul Concursului Enescu sunt rugati sa se adreseze Eventim (contact@eventim.ro, tel 0728 999 775), pentru returnarea banilor sau pentru alocarea unor noi locuri, conform algoritmului impus de regulile de distantare sociala.

Ce aduce frumos Concursul Enescu 2020 in viata publicului:
*    21 recitaluri si concerte sustinute de tineri muzicieni in cadrul a 3 etape de concurs transmise online, la 3 instrumente - vioara, violoncel si pian - pe parcursul a 3 saptamani, in inima culturala a Bucurestiului: Ateneul Roman

*    272 de tineri muzicieni din 41 de tari inscrisi la cele patru sectiuni: vioara, violoncel, pian, compozitie

*    4 jurii internationale, formate din artisti si pedagogi  recunoscuti

Gala de deschidere ofera publicului doua lucrari in premiera mondiala:
*   Brahmsodia, Triplu-concert, pentru vioara, violoncel si pian, op. 169, compus de Dan Dediu, la solicitarea organizatorilor Concursului
*    Concert pour clarinette et orchestre, de Alexandru Murariu, castigatorul Sectiunii de compozitie din 2018
*    6 laureati ai Concursului din editiile trecute vor interpreta in Gala de deschidere (trei) si vor sustine recitaluri (alti trei);
*    3 recitaluri extraordinare sustinute de muzicieni-reper ai momentului, membri ai juriilor
*    4 dirijori cunoscuti la nivel international
*    4 concerte speciale, sustinute de Filarmonica George Enescu: Gala de deschidere (29.08.2020) si cele trei finale la vioara (8.09.2020), violoncel (14.09.2020) si pian (20.09.2020)
*    3 etape de concurs la 3 instrumente (vioara, violoncel, pian), jurizare internationala la sectiunea de compozitie si emotiile tinerilor muzicieni care au invins constrangerile pandemiei pentru a participa la Concurs.

Programul complet al Concursului poate fi consultat aici: https://www.festivalenescu.ro/program/

Listele complete ale concurentilor care intra in concurs, la cele trei sectiuni, pot fi gasite pe www.festivalenescu.ro, la sectiunea „Rezultate”.

Opening Gala_2016 Enescu Competition_Photo_CatalinaFilip

Concursul George Enescu functioneaza ca o platforma internationala de lansare pentru viitorii interpreti de marca ai lumii si de promovare a lucrarilor marelui muzician roman in randul noii generatii de artisti din toata lumea, fiind astfel o completare fireasca a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural international organizat in Romania. Editia din acest an a Concursului este programata sa aiba loc intre 29 august si 20 septembrie 2020. Concursul are patru sectiuni – vioara, violoncel, pian si compozitie – iar standardele internationale dupa care este organizat il pozitioneaza in varful ierarhiei evenimentelor de gen desfasurate in peisajul muzicii clasice din Romania. Editia din acest an are programate 28 de concerte si recitaluri deschise publicului larg.

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate