Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
25 aprilie 2024
Recomandări
Proiectul online „O poveste de succes” – Istoria Orchestrelor Naționale de Tineret ale României 2008 – 2020 lansat pe 1 iulie
(Muzică)
Centrul National de Arta „Tinerimea Romana” anunta realizarea unui material retrospectiv ce prezinta intr-un mod aparte anvergura si succesul de care se bucura, in parcursul lor, Orchestrele Nationale de Tineret ale Romaniei. Acest proiect este realizat in parteneriat cu Institutul Cultural Roman, prin reprezentanta sa de la Bruxelles.
Prin intermediul a doua episoade video, concepute intr-o maniera foarte atractiva, acest proiect digital invita publicul sa descopere cele mai frumoase momente din festivaluri si competitii internationale. Materialul, bogat ilustrat, contine marturii ale unor personalitati internationale din domeniul muzical care au colaborat de-a lungul timpului cu Orchestrele Nationale de Tineret. De asemenea, secventele vor fi insotite de un comentariu de specialitate, in limbile romana si engleza, realizat special pentru acest film.

Orchestra Romana de Tineret este un ansamblu educat in spirit profesionist, intr-un mediu artistic exceptional, fiind invitata constant la evenimentele majore de pe scena internationala. Ca urmare a unor parteneriate cu institutiile din Romania, precum Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Cultural Roman sau Ministerul Culturii, s-au marcat, de-a lungul anilor, momente importante ale unor programe de diplomatie publica si culturala. Orchestra Romana de Tineret a performat, in premiera, pe numeroase scene ale Europei, precum Filarmonica din Berlin, Konzerthaus din Berlin, Musikverein si Konzerthaus din Viena, Marea Sala Pierre Boulez a Filarmonicii din Paris, sala Bozar din Bruxelles, Accademia di Santa Cecilia din Roma, alaturi de cele mai importante sali de concert din importante centre culturale precum, Aix en Provence, Basel, Geneva, Lyon, Rouen, Ruse, Chisinau, Balti, Milano, Dobbiaco si Ravello in Italia, Linz, Salzburg, sau din Asia, la Beijing.

Referindu-se la aceasta initiativa, profesorul Marin Cazacu a declarat:
„Printre cele mai speciale parteneriate pe care Centrul National de Arta Tinerimea Romana le-a incheiat in ultimii ani, cel cu ICR Bruxelles este unul de suflet. La Bruxelles, in inima Europei, ansamblurile noastre – Orchestra Romana de Tineret si Violoncelissimo – au stralucit si au reprezentat cultura romana la cel mai inalt nivel in prezenta celor mai importanti reprezentanti ai tarilor membre ale Uniunii Europene. Am fost onorat sa colaborez cu ICR Bruxelles pentru realizarea celui mai insemnat eveniment cultural pe care Romania l-a desfasurat in Belgia si tarile din jur - Festivalul EUROPALIA Romania. Proiectul online «O poveste de succes - Istoria Orchestrelor Nationale de Tineret ale Romaniei 2008 -2020» pe care il vom realiza cu sprijinul echipei de la Bruxelles este unic si foarte valoros. Prezentarea istoriei Orchestrelor Nationale de Tineret ale Romaniei de la infiintare si pana in prezent va fi alternata cu interviuri surpriza si momente spectaculoase din concertele sustinute pe cele mai prestigioase scene de concert din Europa, Asia si America. Ne dorim ca cele doua filme sa devina marturie peste ani despre istoria celui mai important proiect muzical realizat in Romania ultimilor 30 de ani si le multumim partenerilor nostri pentru sustinerea nemijlocita”.

BERLIN 2018_ORT_17_Foto_Virgil Oprina_2018_08_09
BERLIN 2018 ORT 17 Foto Virgil Oprina 2018

Acest parteneriat institutional intre Centrul National de Arta „Tinerimea Romana” si ICR Bruxelles continua seria de proiecte inedite sustinute de reprezentanta de la Bruxelles si prezinta publicului interesat din spatiul de referinta o poveste de succes, un exemplu al excelentei managementului cultural, o veritabila carte de vizita a Romaniei pe scena muzicii internationale de exceptie.

In avanpremiera difuzarii celor doua episoade video, violoncelistul si profesorul Marin Cazacu, directorul Centrului National de Arta „Tinerimea Romana”, a acceptat invitatia de a sustine live o prezentare a proiectului initiat de ICR Bruxelles  pe pagina de Facebook a reprezentantei, in cadrul unui dialog convivial alaturi de directorul ICR Bruxelles.

Materialul video va fi distribuit pe canalele oficiale de comunicare ale reprezentantei ICR Bruxelles (site, Facebook, Twitter, Youtube) in datele de 1 iulie si respectiv 15 iulie si va fi redistribuit de Centrul National de Arta „Tinerimea Romana” si de partenerii sai.  

ORT_Bozar_3_Foto_Virgil Oprina_2019_01_24
ORT Bozar 3 Foto Virgil Oprina 2019

***

Centrul National de Arta „Tinerimea Romana” este o institutie de spectacole de repertoriu si de interes national, care are drept scop promovarea pe plan national si international a valorilor artistice autohtone si universale din domeniul artelor spectacolului.

Orchestra Romana de Tineret s-a format in anul 2008 la initiativa violoncelistului Marin Cazacu, ca un program artistic si educational sprijinit de Fundatia „Prietenii Muzicii – Serafim Antropov“ si Lanto Communication. Din 2014, functioneaza sub egida Centrului National de Arta „Tinerimea Romana“. Acest proiect reuneste cei mai buni tineri muzicieni din Romania pentru o experienta artistica unica care are ca scop atingerea unui inalt nivel de performanta. Orchestra Romana de Tineret este considerata una dintre cele mai bune orchestre din tara din ultimii ani, care s-a remarcat in scurt timp si pe plan muzical international, apreciata de criticii europeni ca fiind un ansamblu de top din lume.


Pentru informatii detaliate legate de activitatea Centrului National de Arta „Tinerimea Romana“  si de Orchestra Romana de Tineret puteti accesa www.tinerimearomana.ro sau
https://www.facebook.com/CentrulNationalTinerimeaRomana/


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate