Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
25 aprilie 2024
Recomandări
Pe urmele lui Enescu prin București în 16 tururi ghidate în programul Festivalul e pretutindeni, asociat Festivalului Internațional George Enescu 2019
(Arte vizuale)
O serie de 16 tururi ghidate vor avea loc in capitala cu prilejul Festivalului International George Enescu, invitandu-i pe bucuresteni, si turisti deopotriva, pe urmele lui Enescu prin oras. Tururile ghidate se vor derula in perioada 6 – 22 septembrie si vor fi organizate de Asociatia Coolturala noua ne pasa!, prin programul interestingtimes, cu sprijinul Raiffeisen Bank Romania.
Tururile sunt incluse in programul Festivalul e pretutindeni, asociat Festivalului International George Enescu 2019, si au menirea de a extinde interactiunea dintre eveniment si Bucuresti si de a recupera, si in acest fel, amprenta lasata de marele compozitor George Enescu asupra orasului.

”Toata istoria Bucurestiului este intim legata de muzica, iar urmele lui Enescu prin oras sunt inca perceptibile in povesti, in locuri in care a stat, a compus, a visat, a iubit. Sunt povesti pe care le putem recupera si a caror bucurie o putem impartasi cu ajutorul acestor tururi ghidate, atat cu publicul Festivalului, cat si cu turisti si cei curiosi sa cunoasca mai indeaproape cultura locului. Ne-am bucurat sa putem include aceasta initiativa in seria de programe asociate Festivalului Enescu, in sensul obiectivului pe care ni l-am propus in acest an, de a extinde conexiunea dintre festival si oras”,
a spus Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului International George Enescu.  

Vor fi organizate doua tipuri de tururi ghidate in Bucuresti, unul intitulat ”Muzicieni in oras – Pe urmele lui Enescu”, axat pe cladiri si locuri frecventate in trecut de George Enescu si alti muzicieni romani si ”Bucharest Hidden Gems”, care va prezenta bijuterii arhitecturale unde muzica era la loc de cinste, ascunse, de obicei, privitorului grabit. Ambele tururi sunt accesibile gratuit bucurestenilor si turistilor interesati, cu ghidaj in limba romana si engleza, multumita sprijinului oferit de Raiffeisen Bank.


”Tururile ghidate vor fi un mod original de a-l descoperi pe George Enescu si prin prisma orasului in care a locuit si a creat, imbogatind experienta festivaliera pentru melomani, bucuresteni sau turisti. Ne-am implicat cu bucurie in acest proiect tocmai pentru a extinde vibratia frumoasa a Festivalului si a spiritului enescian peste tot, descatusand armonia si conectand orasul la emotia adusa de muzica”,
spune Corina Vasile, director de comunicare Raiffeisen Bank Romania.

image002

Tururile ”Muzicieni in oras – pe urmele lui Enescu” vor dura aproximativ 2 ore, vor avea loc la sfarsit de saptamana si vor avea ca punct de plecare statuia lui George Enescu de pe Bulevardul Magheru. Tururile pentru vorbitorii de limba romana se vor desfasura in zilele de sambata 7, 14, 21 septembrie si duminica 8, 15 ,22 septembrie, cu plecare la ora 17:30. Tururile cu ghidaj in limba engleza se vor desfasura in zilele de sambata 7, 14 septembrie si duminica 15, 22 septembrie, cu plecare din acelasi punct, la ora 11:00.

Tururile ”Bucharest Hidden Gems” vor avea o durata de aproximativ 3 ore si vor avea ca punct de plecare statuia lui George Enescu de pe Bulevardul Magheru. Traseul ii poarta pe curiosi in zona ascunsa a orasului, deslusind povestea mahalalelor, dar si pe cea a cartierelor frumos conservate din perioada Belle Epoque. Plecarea in explorarea orasului se va face tot de la statuia lui George Enescu de pe Bulevardul Magheru. Atat tururile pentru vorbitorii de limba romana, cat si cele pentru vorbitori limba engleza se vor desfasura in zilele de vineri 6, 13, 20 septembrie, cu plecare la ora 17:30.

”Am conceput aceste trasee de descoperire a orasului cu gandul la muzica si cu dorinta de a-i face pe curiosi sa descopere vibratia subtila a Bucurestiului, cu doza sa de frumos, de inedit, de eclectic intotdeauna subtil aliata cu muzica. Ne vom ghida oaspetii in tururi care vor aduce la suprafata povesti despre saloanele de muzica ale epocii, despre iubirea lui Enescu pentru printesa Cantacuzino, despre relatia lui cu Casa Regala, despre arhitectii cu care a colaborat indeaproape, dar si despre faptul ca era un gurmand. Vom descoperi importanta muzicii bisericesti, dar si a celei din mahala, vom descoperi farmecul discret si nestematele ce scapa ochiului grabit din zona Gradinii Icoanei, Batistei, Armeneasca… Aceste trasee sunt, de fapt, o forma inedita de celebrare a muzicii cu prilejul minunatului eveniment care este Festivalul Enescu!”,
a adaugat Anita Sterea, presedinte, Asociatia Coolturala Noua ne pasa! si coordonatorul proiectului.

Tururile ghidate ”Muzicieni in oras – pe urmele lui Enescu” si ”Bucharest Hidden Gems” sunt concepute de Asociatia Coolturala „Noua Ne Pasa!”, prin programul Interesting Times Bureau. Cei interesati sa participe in cele doua tururi ghidate sunt invitati sa se inscrie la hello@interestingtimes.ro sau la telefon: 0744422522.

image003


Despre Festivalul International George Enescu

Ajuns la cea de-a XXIV-a editie, Festivalul International George Enescu se va desfasura in perioada 31 august-22 septembrie 2019. In salile de concerte din Bucuresti, vor urca pe scena peste 2.500 dintre cei mai valorosi muzicieni ai lumii, avand 50 de nationalitati si vor fi prezentate 84 de concerte si recitaluri. Editia din acest an a festivalului totalizeaza 34 de prezente in premiera in Romania: 25 de artisti, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida si noua orchestre de talie mondiala.

Editia 2019 a Festivalului Enescu isi asteapta publicul la Sala Palatului, Ateneul Roman, Sala Radio si la Sala Mica a Palatului la concerte si recitaluri grupate in jurul a sase mari sectiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul noptii”, „Recitaluri si concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” si „Forumul International al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte si evenimente in Piata Festivalului, conferinte, lansari de discuri si de carte, spectacole extraordinare.

Pentru mai multe detalii: https://www.festivalenescu.ro/  

image004

Despre Raiffeisen Bank Romania

Raiffeisen Bank Romania este o banca universala de top pe piata romaneasca, oferind o gama completa de produse si servicii de calitate superioara persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare, retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (Raiffeisen Smart Mobile) si internet banking (Raiffeisen Online). Raiffeisen Bank este partener principal al Festivalului International George Enescu si al Concursului George Enescu.
Pentru mai multe detalii: https://www.raiffeisen.ro/

Despre interestingtimes.ro

Interesting Times Bureau este principalul proiect dezvoltat de organizatia non-profit Asociatia Coolturala „Noua Ne Pasa!” care promoveaza artele urbane, istoria locala si afacerile. Numele este un omagiu adus marelui Terry Pratchett, care a „descoperit” acest blestem intelept chinezesc: „Sa traiesti in vremuri interesante”. Scopul organizatiei este de a crea tururi care sunt atat experiente de invatare, cat si distractie. Organizatia a atras alaturi de ea un mix minunat de street artisti, muzicieni, istorici, fotografi si exploratori urbani, astfel incat sa ii ajute pe cei curiosi sa vada Bucurestiul prin ochii lor, ajungand sa se indragosteasca de oras si de oamenii sai.

Pentru mai multe detalii: https://interestingtimes.ro/
.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate