Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 mai 2024
Recomandări
Program proiecții - Festivalul de Film Românesc de la Londra, ediţia a X-a
(Cinema)
PUNCT SI DE LA CAPAT prezinta cele mai noi, mai captivante si mai relevante productii ale efervescentei industrii de film romanesti. Prezentate pentru prima data in Marea Britanie, filmele spun povestea unei societati care evolueaza rapid.
 

Actori foarte populari si regizori extrem de talentati vor fi prezenti la proiectiile londoneze: actorul Victor Rebengiuc (Cainele japonez), actorul si regizorul Horatiu Malaele (Funeralii fericite!), actorul Bogdan Dumitrache (Cand se lasa seara peste Bucuresti sau Metabolism), actorii Dragos BucurAlexandru Papadopol si Dorian Boguta (Love Building), regizorul Stere Gulea (Sunt o baba comunista) si regizorul Adrian Sitaru (Domestic).

De joi 28 noiembrie pana duminica 1 decembrie 2013 proiectiile vor avea loc la:
Curzon Soho (99 Shaftesbury Avenue, Londra, W1D 5DY)
Bilete se pot cumpara din timp direct de la cinema, de la tel. 0330 500 1331, sau de pe web site http://www.curzoncinemas.com/rff

Proiectia de luni 2 decembrie 2013 va avea loc la EBRD (Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare – One Exchange Square, Londra EC2A 2JN). Intrarea la aceasta proiectie este libera, dar rezervarea prealabila este absolut obligatorie. Rezervati-va locul din timp, trimitand un e-mail la adresa EBRDevents@ebrd.com pana pe 28 noiembrie cel mai tarziu.

image001


-----------
Festivalul de Film Romanesc de la Londra este organizat de Profusion International Creative Consultancy, in parteneriat cu Centrul National al Cinematografiei din Romania si Cinematografele Curzon. 
Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni. 
Evenimentul este sustinut de Ambasada Romaniei in Marea Britanie, ROMANi-ONLiNE.co.uk si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Sponsori: Lebara, Levenes Solicitors, O2, Albinuta, EuroTop, Autoboca, Fundatia Culturala Romana Prodan, Blue Air, Diaspora romaneasca

Considerat un prilej de celebrare a Romaniei si a spiritului romanesc, FFR este sprijinit atat de comunitatea britanico-romana, cat si de diferite organizatii britanice si romanesti. FFR este o initiativa non-profit, sprijinta din punct de vedere financiar de granturi si sponsorizari primite de la prieteni si sustinatori.
-----------
PROGRAM:

Joi – 28 noiembrie, orele 18:30
la cinematograful Curzon Soho
Premiera in Marea Britanie: CAINELE JAPONEZ 
Proiectia va fi urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri cu actorul principal VICTOR REBENGIUC
Regizor: Tudor Cristian Jurgiu • Romania 2013 • 85 de minute • Proiectia va avea loc in versiunea originala (limba romana; cu subtitluri in limba engleza)

Debut regizoral extrem de emotionant, filmul se concetreaza pe relatia de reconciliere dintre un tata si fiul sau risipitor, care a emigrat cu multi ani in urma. Foarte frumos condusa din punct de vedere regizoral, productia – o miniatura superb lucrata, se bazeaza pe jocul exceptional al lui Victor Rebengiuc.

Distributia: Victor Rebengiuc, Serban Pavlu, Laurentiu Lazar, Kana Hashimoto, Ioana Abur, Alexandrina Halic

VICTOR REBENGIUC este unul dintre cei mai renumiti actori de teatru si film din Romania, o adevarata legenda in actorie, cu o cariera care se intinde pe mai mult de 50 de ani. Este, de asemenea, renumit ca activist in cadrul societatii civile. 
Si-a facut debutul in 1957 ca membru al faimoasei trupe a Teatrului Bulandra. A jucat peste 200 de roluri numai pe aceasta scena. 
Odata cu extraordinara interpretare din filmul Padurea spanzura?ilor de Liviu CiuleiRebengiuc a devenit o figura importanta a cinematografiei romanesti, o figura idolatrizata pentru aparitia din 1988 in pelicula Morometii realizata de regizorul Stere Gulea. A jucat de asemenea in filme semnate de Dan Pita (Tanase Scatiu; Faleze de nisip) si Lucian Pintilie (De ce trag clopotele, Mitica?; Balanta; Prea tarziu; Terminus paradis; Niki Ardelean, colonel in rezerva; Tertium non datur).
Victor Rebengiuc a lucrat cu cele mai mari nume ale cinematografiei romanesti, precum si cu regizori tineri precum Cristi Puiu, Radu Muntean, Lucian Georgescu, Calin Peter Netzer si Tudor Cristian Jurgiu.

Tudor Cristian Jurgiu debuteaza impresionant cu aceasta poveste, inselator de simpla, a unui tata si a fiului sau. Filmata frumos, pentru a privilegia pozitia fundamentala a naturii din viata la tara, aceasta (...) poveste, spusa in frumoase scene de sine statatoare (...), exceleaza prin jocul actoricesc al lui Victor Rebengiuc, cel mai cunoscut actor roman al genera?iei sale, intr-un rol de o modesta demnitate.“ (Jay Weissberg, Variety)

Biografia regizorului:
TUDOR CRISTIAN JURGIU a absolvit UNATC in 2009. In 2009, a regizat Nunta lui Oli, care a castigat premiul pentru Cel mai Bun Scurtmetraj la Leeds si Anonimul, premiul pentru Cel mai Bun Scurtmetraj Romanesc la Festivalul NexT 2009 si trofeul Cel mai Bun Scurtmetraj la Premiile Gopo 2010. Ultimul sau scurtmetraj, in acvariu a primit premiul al treilea la sectiunea Cinéfondation a Festivalului de la Cannes.

Cainele-Japonez-Afis


-------------
Vineri – 29 noiembrie, orele 18:20
la cinematograful Curzon Soho
Premiera in Marea Britanie: SUNT O BABA COMUNISTA
Proiectia va fi urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri cu regizorul STERE GULEA
Regizor: Stere Gulea • Romania 2013 • 94 de minute • Proiectia va avea loc in versiunea originala (limba romana si limba engleza; cu subtitluri in limba engleza)

Filmul, o adaptare a romanului omonim publicat de Dan Lungu in 2007, detaliaza haosul care se creeaza intr-o familie dezbinata de tot felul de granite. Viata provinciala linistita a cuplului Emilia si Tucu este complet transformata atunci cand fiica lor se intoarce din Canada, impreuna cu logodnicul ei american.

Distributie: Luminita Gheorghiu, Marian Ralea, Ana Ularu, Valeria Seciu

Biografia regizorului:
STERE GULEA s-a nascut in 1943 in localitatea Mihail Kogalniceanu, Constanta. Este de origine aromana (Macedo-Roman). 
Cel mai cunoscut film al sau este Morometii, 1988, o adaptare dupa romanul cu acelasi titlu al lui Marin Preda.
Stere Gulea a co-regizat documentarul Piata Universitatii – Romania, o prezentare a protestului de o luna din Piata Universitatii (Bucuresti), unde romanii au demonstrat impotriva guvernului neo-comunist care a preluat puterea dupa rasturnarea lui Ceausescu de la putere. Filmul este de asemenea un document asupra represiunii brutale a protestatarilor si a luptei acestora cu fortele aflate la guvernare. 
Dupa 1989, Stere Gulea a devenit un activist respectat al societatii civile. 
Filmografie selectiva: Radacini (2013), Sunt o baba comunista (2013), Weekend cu mama (2009), Hacker (2004), Stare de fapt (1996), Vulpe – Vanator (1993), Piata Universitatii – Romania, documentar (1991), Morometii (1988), Ochi de urs(1983), Castelul din Carpati (1981), Iarba verde de acasa (1978).

sunt-o-baba-comunista-200787l


-------------
Sambata – 30 noiembrie, orele 18:30
la cinematograful Curzon Soho
Premiera in Marea Britanie: DOMESTIC 
Proiectia va fi urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri cu regizorul ADRIAN SITARU
Regizor: Adrian Sitaru • Romania 2012 • 85 de minute • Proiectia va avea loc in versiunea originala (limba romana; cu subtitluri in limba engleza)

Domestic este povestea vietii unui grup de rezidenti dintr-un bloc turn. Comedia neagra a lui Sitaru scoate la lumina ce este mai rau in personajele sale. Rezultatele sunt hilare. O superba poveste suprarealista, Domestic este in acelasi timp si poveste dureros de reala. Copii, adulti si animale locuiesc impreuna, facand eforturi sa duca o viata mai buna.

Distributia: Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Sergiu Costache, Ioana Flora, Clara Voda, Dan Hurduc, Ariadna Titieni

Biografia regizorului:
ADRIAN SITARU s-a nascut in 1971. Este autorul mai multor filme de scurtmetraj, dintre care Valuri (2007), cel mai cunoscut, a primit numeroase premii. Filmul sau de scurtmetraj Colivia (2009) a primit premiul DAAD pentru scurtmetraj la cea de-a 60-a editie a Festivalului Internatinal de Film de la Berlin (Berlinale). Alte scurtmetraje realizate: Lord (2009), Chefu’ (2012).
Domestic (2013) este al treilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru, dupa Pescuit sportiv (2008) si Din dragoste cu cele mai bune intentii (2011), ambele premiate la numeroase festivaluri prestigioase. 


-------------
Duminica – 1 decembrie, orele 15:00
la cinematograful Curzon Soho
Premiera in Marea Britanie: CAND SE LASA SEARA PESTE BUCURESTI SAU METABOLISM
Proiectia va fi urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri cu actorul principal BOGDAN DUMITRACHE
Regizor: Corneliu Porumboiu • Romania, Franta 2013 • 89 de minute • Proiectia va avea loc in versiunea originala (limba romana; cu subtitluri in limba engleza)

Un regizor in timpul filmarilor se confrunta cu probleme in viata personala, motiv pentru care se prelungeste si munca echipei de productie... A treia pelicula a regizorului filmului A fost sau n-a fost? este o noua satira subtila.

Distributie: Bogdan Dumitrache, Diana Avramut, Mihaela Sirbu, Alexandru Papadopol

Biografia regizorului:
CORNELIU PORUMBOIU s-a nascut in 1975, in Vaslui, Romania. A absolvit UNATC. Scurtmetrajele sale, facute in timpul facultatii au castigat premii la importante festivaluri de film, precum Cannes si Montpellier. In 2005 a fost admis in programul de specializare Cinéfondation de la Cannes. In 2006 a facut primul lungmetraj – A fost sau n-a fost? – selectat in Quinzaine des Realisateurs si castigator Camera d’Or pentru debut si Label Europe, premiul distribuitorilor de film. Pelicula a primit multe alte premii la festivaluri de film din intreaga lume. In 2009, castiga cu filmul Politist, Adjectiv premiul FIPRESCI si premiul juriului la Festivalul de Film de la Cannes, unde a fost inclus in sectiunea Un Certain Regard. Filmul a continuat sa fie onorat cu numeroase premii nationale si internationale. Ultimul sau film este productia din 2013 Cand se lasa seara peste Bucuresti sau Metabolism.

cand-se-lasa-seara-peste-bucuresti-sau-metabolism-456712l


-------------
Duminca – 1 decembrie, orele 18:00
la cinematograful Curzon Soho
Premiera in Marea Britanie: LOVE BUILDING
Proiectia va fi urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri cu actorii principali: DRAGOS BUCURALEXANDRU PAPADOPOL si DORIAN BOGUTA
Regizor: Iulia Rugina • Romania 2013 • 83 de minute • Proiectia va avea loc in versiunea originala (limba romana; cu subtitluri in limba engleza)

Love Building este o tabara destinata refacerii relatiilor de cuplu. Paisprezece cupluri din cadrul programului au sapte zile la dispozitie pentru a-si remodela vietile amoroase. in mod nesurprinzator, lucrurile nu merg conform planului.

Distributia: Alexandru Papadopol, Dorian Boguta, Dragos Bucur, Eugen Matei Lumezianu, Dana Sava, Claudia Ciurca, Emil Ciuchi, Andreea Scradeanu, Melania Brinza, Bogdan Ungureanu, Ioana Paunescu, Oltin Hurezeanu, Georgiana Stanciu, Florin Ilisie, Laura Musat, Ruxandra Serban, Ion Rusu, Ecaterina Istrate, Mirabela Ciurez, Anca Tivadar, Bogdan Vasilief, Paul Radu, Adela Dinca, Mirela Ionascu, Silvia Morosanu, Dragos Sora, Adina Stetcu, Iulia Tones, Elena Crismaru, Bogdan Vulpe, Carmen Hategan, Ioan Rusu, Ana Bostan, Hamid Nicola Katrib

Biografia regizoarei:
IULIA RUGINA s-a nascut in 1982 in Bucuresti si a studiat regie de film la UNATC Bucuresti (2002-2006). In 2011, a absolvit masteratul in regie de film. A regizat opt scurtmetraje si trei filme de mediu metraj, fiind co-scenarist la majoritatea dintre ele. Filmele sale au fost vizionate in cadrul a peste 50 de evenimente din 13 tari. Iulia este, de asemenea, formator/trainer (proiecte pentru amatori, incepatori sau copii) si co-fondator al unei asociatii culturale pentru educatie prin film. Debutul sau in lung metraj este filmul cu buget redus Love Building. Iulia pregateste un al doilea lungmetraj – Breaking News. 

love-building-276892l


-------------
Luni – 2 decembrie 2013, orele 18:30
la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare
Premiera in Marea Britanie: FUNERALII FERICITE!
Proiectia va fi urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri cu regizorul si actorul principal HORATIU MALAELE
Regizor: Horatiu Malaele • Romania 2013 • 111 minute • Proiectia va avea loc in versiunea originala (limba romana; cu subtitluri in limba engleza)

Trei betivi de meserie – un roman, un rus si un bulgar – isi ineaca amarul in vodca. O razie a politiei ii pune pe fuga. Cei trei se opresc taman in fata unei ghicitoare, o experta in... prezicerea mortii. Restul e destin!

Distributie: Horatiu Malaele, Igor Caras-Romanov, Mihai Gruia Sandu, Crina Semciuc

Biografia regizorului:
HORATIU MALAELE s-a nascut in 1952, in Targu Jiu, Gorj. Actor, regizor, caricaturist.
In 1975 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale“ din Bucure?ti, clasa prof. univ. Octavian Cotescu. A jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neam? si la Teatrul Nottara. Din 1996 este actor la Teatrul Bulandra.
A expus peste 3000 de caricaturi in 36 de expozitii nationale si internationale. 
Funeralii fericite! este al doilea lungmetraj regizat de Horatiu Malaele, dupa Nunta muta (2008).

cinemarx_560x7503




.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate