Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
26 aprilie 2024
Recomandări
Marius Nedelcu: ”Atunci când te îndrăgosteşti nu cred că sentimentul are legătură cu 90-60-90 ”
(Muzică)

A cantat pentru Regina Olandei si declara cu nonsalanta ca: “nu ma consider privilegiat ca am cantat pentru Alteta Sa Regala, regina Beatrix a Olandei”; a facut compromisuri si va mai face atat timp cat „nu exista o biblie a compromisurilor care sa ma educe”; crede ca nu exista societate de binefacere in lumea asta, care sa lucreze „100% pentru binele tuturor si educarea corecta a maselor”.  

Desigur v-am starnit interesul si va intrebati cine poate fi cel care ne intreaba: „care barbat se intalneste cu o femeie si scoate centimetrul din geanta” si ne si raspunde ca: „atunci cand te indragostesti nu cred ca sentimentul are legatura cu 90-60-90”, ei bine, nimeni altul decat Marius Nedelcu ex Akcent.
 

In 2002 “N-am bani de bilet” si “Buchet de trandafiri” erau piese fredonate de milioane de fani indiferent de varsta. Dar cum tot ce este bun face bine si lasa loc de mai bine, in viziunea mea, Marius Nedelcu a ales sa-si continuie cariera muzicala solo pentru ca ne spune: „urasc rutina, ma plictiseste, ma irita si prefer sa o ocoles”. Si-a dorit „concerte live, dansatori buni, coregrafii, backing vocals, covers” si a avut parte de toate acestea in cariera solo, dar si de multe plecari in Rusia si nu numai. 
Stabilit actualmente in Suedia, Marius Nedelcu a acceptat sa ne raspunda la cateva intrebari.
_______________________________________________________________

 mie aceasta industrie a muzicii mi-a dat mereu un sentiment de nesiguranta 
_______________________________________________________________

Ati ocupat functia de director general World Class Romania pana la inceputul lui 2012, apoi ati fost promovat la conducerea cluburilor lantului in Croatia, iar acum ocupati pozitia de consultant in cadrul unui club World Class din Suedia. 
Mai aveti timp si de muzica sau aceasta a trecut in plan secundar?

Din 2002, de cand am inceput acest proiect cu muzica, am incercat sa pastrez colaborarea cu World Class si sa creez un echilibru intre cele doua. Uneori am reusit, alteori balanta s-a inclinat intr-o parte sau in cealalta. Daca vorbim despre prezent, balanta inclina spre World Class. Am un proiect complicat aici, in Suedia, si nu vreau sa esuez. Oricum, mie aceasta industrie a muzicii mi-a dat mereu un sentiment de nesiguranta. Depinzi prea mult de gustul unor oameni si cand afirm aceasta nu ma refer la fani.

Fostii dumneavoastra colegi, baietii din trupa Akcent, au ales in 2010 sa mearga inainte, dar fara dumneavoastra. Acesta a fost impulsul pentru a va lansa intr-o cariera solo. “Proiectul meu solo va fi unul live. Incerc sa reconstruiesc ceva...”, ati declarat la acea vreme. Cat din ce v-ati propus atunci ati reusit? Cum s-a concretizat aceasta dorinta?

Au ales sa mearga mai departe fara mine in 2008. In ce priveste proiectul meu - a fost asa cum mi-am dorit. Concerte live, dansatori buni, coregrafii, backing vocals, covers si multe plecari in Rusia. Proiectul Akcent a mers si el mai departe cu succes, deci toata lumea e fericita.
_______________________________________________________________

nu ma consider privilegiat ca am cantat pentru Alteta Sa Regala, regina Beatrix a Olandei 

_______________________________________________________________


Da, oarecum fericita avand in vedere ca de ceva vreme membrii trupei au proiecte separat. V-ati numarat printre cei privilegeati, avand posibilitatea sa cantati pentru Regina Olandei. 
Cum v-ati simtit atunci cand ati cantat pentru Alteta Sa Regala, regina Beatrix a Olandei?

Am fost extrem de bucuros sa cant in Olanda si sa ma aflu in fata unui public atat de numeros. Nu ma consider insa privilegiat pentru ca am cantat reginei. Alteta Sa Regala nu cred ca a avut idee despre prezenta noastra, nu cred ca ne-a solicitat in mod expres si nici nu s-a aflat prin preajma. Sigur si-a baut ceaiul linistita undeva intr-un castel cochet si s-a amuzat pe seama poporului adunat sa topaie in cinstea sa.

marius nedelcu - love song - cover dupa adele

_______________________________________________________________

 primul meu single (Rain) a fost cea mai difuzata piesa pe radiourile rusesti in 2009 

_______________________________________________________________


Care este cel mai notabil lucru intamplat in viata dumneavoastra de cand nu mai sunteti membru al trupei Akcent?

Sunt cateva lucruri care s-au intamplat si m-au facut fericit. Primul meu single (Rain) a fost cea mai difuzata piesa pe radiourile rusesti in 2009, am calatorit mult si am crescut enorm in cadrul companiei World Class. 

prefer ca oamenii de radio si TV sa bata ei la usa mea... decat sa fie invers

Afirmati cu ceva vreme in urma ca nu o sa va mai pierdeti noptile consumandu-va ca melodiile dumneavoastra nu se regasesc in topurile din Romania si nici nu veti mai bate la porti inchise, deoarece acolo unde sunteti acum aveti parte de bucurie maxima. 
Ce v-a determinat sa afirmati aceasta? La fel simtiti si acum? 

Da, raman in continuare fidel afirmatiilor mele. Acesta este si motivul pentru care balanta a inclinat in favoarea companiei pentru care lucrez si plecarii mele in Suedia. Prefer ca oamenii de radio si TV sa bata ei la usa mea, pentru a-mi solicita abonamente la World Class, ceea ce au si facut, decat sa fie invers.

casnicia nu reprezinta o garantie a implinirii

Considerati ca sunteti implinit din punct de vedere profesional, muzical? Dar familial? Pe cand o nunta?

Nu sunt implinit si nici nu vreau sa fiu pentru ca astfel mi-as pierde motivatia si as deveni plictisit. Sa zicem ca sunt mult mai fericit si consider ca merg intr-o directie buna. Cat priveste nunta, nu mi-am gasit niciodata fericirea intr-o astfel de dorinta. Casnicia, un document, nu reprezinta o garantie a implinirii si am vazut asta in propria mea familie.

_______________________________________________________________

care barbat se intalneste cu o femeie si scoate centimetrul din geanta 

_______________________________________________________________


Conform “ Huffington Post” prototipul de femeie ideala al anului 1912 a fost o tanara studenta de la Universitatea Cornell, Elsie Rebecca Schell, care la cei 24 de ani ai ei cantarea 77 de kilograme si avea masurile 89-76-101. Cunoastem si prototipul femeii ideale pentru cei mai multi barbati ai zilelor noastre, 90-60-90, dar pentru dumneavoastra, domnule Marius Nedelcu, care ar fi prototipul femeii ideale? Cum ar trebui sa arate si sa se comporte aceasta?

Aceasta obsesie cu femeia ideala nu face decat sa puna presiune inutila asupra femeilor. Atunci cand te indragostesti nu cred ca sentimentul are legatura cu 90-60-90. Care barbat se intalneste cu o femeie si scoate centimetrul din geanta sa o masoare la prima intalnire?! 
Oricum in niciun caz nu caut femeia ideala asa cum nici eu nu sunt barbatul ideal.
_______________________________________________________________

exista o melodie celebra care a strabatut lumea si care nu spune absolut nimic
_______________________________________________________________

Se spune despre muzicieni ca sunt firi romantice. Versurile melodiilor dumneavoastra vorbesc despre iubire si nu numai, dar nu este obligatoriu sa si fiti o fire romantica. Sunteti o fire romantica sau mai curand una pragmatica?

Nu sunt deloc o fire romantica, dar pot scrie versuri extrem de romantice. Imi place insa sa ating diverse subiecte prin versurile mele. Eu atunci cand ascult o melodie sunt destul de atent la mesaj si apreciez artistul care a facut un efort sa transmita ceva. In Romania, din cauza acestui maraton al iesitului „afara”, multi artisti au incropit cateva versuri in engleza fara a tine cont de mesaj. Exista chiar o melodie celebra care a strabatut lumea si care nu spune absolut nimic, versurile pur si simplu nu au sens. Putem spune ca artista respectiva a lansat un mare hit si o noua limba!
_______________________________________________________________

care societate din lumea asta este una de binefacere si lucreaza 100% pentru binele tuturor si educarea corecta a maselor?   
_______________________________________________________________

Ati afirmat ca: „lumea a devenit superficiala, din pacate, incat nu mai digera decat acele lucruri pentru care nu trebuie sa-ti folosesti creierul. Profunzimile intelectuale si emotionale sunt izgonite din peisajul cotidian. Cer prea mult efort. Exemplul cel mai elocvent il reprezinta numarul din ce in ce mai mare de consumatori de manele si de emisiuni cu Nikita si Naomi.”  Va impartasesc opinia, dar pana la un punct. Nu credeti ca de vina este atat presa scrisa cat si cea audio-vizuala pentru ca abunda in frivol transformand societatea intr-una concupiscienta? Credeti ca de dragul ratingului s-a mers mult prea departe, ajungandu-se in final in a se duce o competitie pentru derizoriu, bietul telespectator sau cititor fiind victima colaterala, intrucat vrand-nevrand ajunge sa devina un consumator de frivol, neavand alternativa sau acesta ar trebui sa fie mai selectiv, cautand sa-si indrepte atentia catre lucruri cu adevarat importante? Daca ati fi patronul unui trust de presa ce fel de formate de emisiuni ati agrea, ce fel de presa scrisa ati adopta?

Televiziunea, radioul, ziarele sunt afaceri care trebuie sa aduca profit, sa acopere salarii, sa-i permita patronului noi investitii, sa achite chirii, sa achizitioneze echipamente noi sa plateasca licente. Oamenii care le conduc au bugete de realizat, investitii de recuperat si fireste ca exista panica falimentului intr-o criza economica care pare ca nu se mai termina. Este usor sa judecam din afara,  fara sa cunoastem dramele unei afaceri, fie ea una mai mica sau mai mare. Pentru ca am propia mea firma si ocup o pozitie de conducere in World Class am sa va dau un exemplu. Lucrez in fitness si prefer sa angajez oameni frumosi sau intr-o forma fizica buna. De ce? Pentru ca acesti oameni reprezinta produsul meu. Datoria mea conform contractului este sa ma asigur ca World Class vinde. Am analizat mentalitatea clientului World Class si stiu foarte bine ce fel de angajati trebuie sa am pentru a-mi realiza obiectivul. Rolul meu strict in cadrul acestei companii nu este sa ma gandesc la cultura, societate, rasism sau binefacere, ci la profit. Daca eram manager la McDonald’s probabil aveam cu totul alte standarde legat de angajari. Ei bine, tot cam asa stau lucrurile si cu televiziunile si alte canale de promovare. Ele au studiat piata si stiu foarte bine ce trebuie sa promoveze ca sa vanda si sa traiasca. Pana la urma, care societate din lumea asta este una de binefacere si lucreaza 100% pentru binele tuturor si educarea corecta a maselor? Niciuna! Am trait deja in Romania, Croatia si acum traiesc in Suedia si pot sa afirm cu toata sinceritatea ca peste tot se aplica aceeasi regula.
_______________________________________________________________

am facut compromisuri si voi face in continuare... din moment ce nu exista o biblie a compromisurilor care sa ma educe 
_______________________________________________________________

„Business Insider“ si-a informat cititorii, cu ceva timp in urma, ca potrivit unor anumiti cercetatori, frumusetea este un bun indicator al starii de sanatate, calitatii genelor, gradului de inteligenta si al succesului, asa ca pot sa va inteleg mentalitatea dupa care va ghidati cand va selectionati personalul, chiar daca nu o aprob. 
Sunteti adeptul compromisului sau considerati ca un compromis este slabiciune din partea celui care-l face? Ati facut vreodata compromisuri? 
                   
Nu stiu de ce in general compromisul este vazut ca fiind ceva negativ. Fara compromis se ajunge la divort, razboi, prietenii incheiate, afaceri esuate. Principiile sunt bune si nu cred ca trebuie incalcate la fiecare pas (mai ales cele de baza), dar stim foarte bine ca exista si principii exagerate, mandrii inutile care pot afecta si bloca evolutia unor lucruri bune in viata. Cine ne poate spune atunci care sunt principiile bune si care sunt cele mai putin bune? Exista om care sa nu fi facut macar un compromis?
Am facut compromisuri si voi face in continuare. Asa am invatat sa evoluez si imi voi folosi propria judecata din moment ce nu exista o biblie a compromisurilor care sa ma educe.

urasc rutina, ma plictiseste, ma irita si prefer sa o ocolesc

331743_2382451491817_1584654737_o


Cu Akcent se facea mult playback. La inceput, din lipsa sistemelor de sonorizare. Treptat, tocmai acest minus la capitolul cantari live a inceput sa ma indeparteze de trupa s-au nascut discutii. Totul devenise o rutina”, ati afirmat dupa ce v-ati despartit de baietii de la Akcent. Ce va nemultumea de fapt? Rutina, care se stie ca toceste spiritul sau playback-ul care din afara, unui neavizat, i-ar putea parea o lipsa de profesionalism, iar celor implicati direct o plafonare?

Am inceput sa fac muzica din pasiune, mi-am dorit sa cant, sa repet, sa dansez si sa fiu creativ. Proiectul Akcent a fost senzational la inceput si mi-a adus faima la care nici nu am visat, dar nu a fost ceea ce eu mi-am dorit cu adevarat. Am vrut doar sa evoluez si nu am intetionat sa provoc un scandal din asta. Acel album solo pe care l-am cerut casei de discuri nu a fost decat dorinta mea de a face mai mult si nu o cerere de divort. 
Da, urasc rutina, ma plictiseste, ma irita si prefer sa o ocolesc.


„ nu mi-am propus niciodata sa cuceresc lumea si nu m-am setat ca aceasta sa fie bucuria mea suprema si unica ”

"Asta sunt eu. Un om cu bucurii simple", spuneati intr-un interviu. Credeti in eficacitatea bucuriilor simple cu efect major?

Da, eu ma bucur enorm pentru un episod nou dintr-un serial preferat, un meci castigat de Arsenal, o inghetata buna, o cafea cu cel mai bun prieten, o vacanta la mare sau o melodie frumoasa. Nu mi-am propus niciodata sa cuceresc lumea si nu m-am setat ca aceasta sa fie bucuria mea suprema si unica. Sunt realist si imi place sa raman asa.

Ce proiecte de viitor aveti?

Tocmai am fost in Romania si am filmat un clip pentru o balada care vorbeste despre incapacitatea unor oameni de a spune „te iubesc”. Aceasta melodie nu este single si nu mi-am propus sa ajung number one cu ea. Este mai degraba dorinta mea de a comunica ceva, de a exprima o opinie despre un subiect des intalnit (handicapul exprimarii sentimentelor) si oportunitatea de a povesti in versuri, pe muzica, o alta experienta personala.
In afara de acest proiect muzical, planuiesc sa raman in Suedia pe termen mai lung pentru a finaliza proiectul de aici.
_______________________________________________________________

admit ca, dupa multa vreme, am primit un interviu bun, cu intrebari complexe, de la un jurnalist informat 

_______________________________________________________________


Va rog sa raspundeti la doua intrebari pe care ar fi trebuit, din punctul dvs. de vedere, sa vi le adresez si nu am facut-o!

Ma declar complet multumit de aceste intrebari si admit ca, dupa multa vreme, am primit un interviu bun, cu intrebari complexe, de la un jurnalist informat. Felicitari si multumesc!

Va multumesc! Un gand pentru cei care va urmaresc activitatea!

Am foarte multi fani care ma urmaresc pe Facebook si online in general. Vreau sa le multumesc pentru devotament si pentru ca depun efort sa ma caute, sa dea acel click pentru a vedea ce se mai intampla cu mine. Ei nu sunt aceia care doar pornesc radioul sau televizorul si se intampla sa fiu acolo, iar ei ma plac conjunctural.
Voi face tot posibilul sa fiu cat mai prezent, sa le raspund si sa postez muzica buna sau idei indraznete.

un interviu realizat de Rita DRUMES




.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate