Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
15 iulie 2024
Recomandări
Dirijorul Alexandru Ilie și Filarmonica Pitești în premieră în China
(Muzică)
Intr-o miscare care va reverbera cu siguranta pe scena muzicii clasice internationale, maestrul Alexandru Ilie, unul dintre cei mai apreciati dirijori romani ai momentului, isi va face debutul in China, conducand Filarmonica Pitesti intr-un turneu grandios de 27 de concerte, desfasurat intre 3 iulie si 16 august 2024. „Tour China” va traversa cele mai prestigioase sali de concert din 27 de orase, aducand publicului chinez o experienta muzicala de neuitat.
Turneul va fi imbogatit de prezenta exceptionala a doi artisti de seama ale operei romanesti: soprana Nicoleta Maier de la Opera Nationala Romana Iasi si baritonul Mihail Dogotari de la Opera Romana Nationala Timisoara. Acesti artisti de renume, sub bagheta magistrala a lui Alexandru Ilie, vor oferi interpretari de o calitate rar intalnita, ridicand audienta la niveluri emotionale de neimaginat.

Programul concertelor va include o selectie diversificata de lucrari muzicale menita sa incante publicul chinez, cum ar fi operete, cantonete, simfonii de Dvorák, Strauss si Saint-Saëns, Rapsodia Romana nr. 1 de George Enescu si „Jasmine Flower” (Mo Li Hua) din cultura chineza.


In spatele acestui turneu de mare anvergura se afla sprijinul Beijing Jingshi Culture Media Co., Ltd., o entitate a Ministerului Culturii din China, care se ocupa de organizarea si logistica evenimentului. De asemenea, Beijing Poly Theatre Management Ltd., companie de stat ce administreaza toate teatrele si salile de concert din China, va asigura desfasurarea concertelor in locatii de top, garantand astfel un cadru perfect pentru aceste spectacole de elita. Producatorul evenimentului este Brightlight Music SRL.


Alexandru Ilie, un nume sinonim cu excelenta in dirijat, a demonstrat prin fiecare aparitie scenica o profunzime artistica si o intelegere muzicala rar intalnite. Cariera sa include colaborari cu filarmonicile de prestigiu din Romania, dar si orchestre nationale renumite. Este cunoscut pentru repertoriul sau vast, de la muzica clasica si romantica la opera, opereta, musical si fusion.  A studiat sub indrumarea profesorilor Petru Andriesei si Horia Andreescu, participand si la masterclass-uri cu Christian Badea si Enrique Garcia Asensio. Talentul sau si contributia la muzica clasica au fost recunoscute prin numeroase premii si distinctii, confirmandu-i statutul de dirijor de top al generatiei sale. A castigat Premiul I la Concursul de Dirijat „Ionel Perlea” si Premiul III la Concursul International „Jeunesses Musicales”.


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate