Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 iunie 2024
Recomandări
Maratonul Educației Alternative: un nou capitol de succes în învățarea prin joc și artă
(Viață)
Editia de primavara a Maratonului Educatiei Alternative, organizat de PlaYouth pe 11 mai 2024, a transformat Parcul Romniceanu intr-o oaza de creativitate si educatie interactiva, atragand peste 2.000 de participanti, inclusiv 297 de copii din centre de zi si plasament.
Activitatile au acoperit o gama variata de interese si au inclus ateliere de origami, chimie distractiva, programare si robotica, yoga, miscare, fuste tutu, do it yourself, pictura cu nisip colorat, reciclare creativa, arta, storytelling si multe altele, toate concepute pentru a stimula invatarea prin joc si arta, imbinand educatia cu distractia. Pe parcursul zilei, nu au lipsit nici spectacolele de FlashMob, Corul Intermezzo, jonglerie sau baloane gigantice de sapun.

Incercam mereu sa gasim noi modalitati de a face educatia atractiva si accesibila pentru toti copiii. Maratonul Educatiei Alternative este un exemplu perfect de cum invatarea poate fi si distractiva,” a declarat unul dintre organizatori.


Asociatia PlaYouth, cunoscuta si pentru abordarile sale non-formale si activitatile recreative, a reusit din nou sa aduca impreuna comunitatea, oferind participantilor o zi plina de experiente memorabile si gratuite! Aceste activitati nu doar ca au captat atentia celor mici, dar au si promovat invatarea prin experiente practice si colaborative, ajutand multi copii sa-si descopere noi pasiuni.

Pentru buna organizare a acestei editii a Maratonului, PlaYouth a colaborat cu parteneri precum DGASPC sector 5,  Lidl Romania, OSCAR Downstream, Asirom si Farmacia Catena, care au oferit activitati interactive si gustari sanatoase. Trainerii si voluntarii au asigurat buna desfasurare a evenimentului, contribuind la atmosfera vibranta si plina de energie pozitiva si asigurandu-se ca fiecare activitate se desfasoara fara probleme si ca toti participantii se simt bineveniti.

Un punct culminant al zilei a fost momentul tombolei, unde copiii au avut sansa de a castiga premii oferite de sponsori - actiune care au adus bucurie si entuziasm in randul participantilor.


Suntem bucurosi sa anuntam ca am adunat foarte multe carti, jucarii, rechizite si haine (lista este publica pe site-ul PlaYouth). Jocurile si jucariile au mers deja catre: apartamentele sociale pentru copiii cu dizabilitati si pentru cei fara dizabilitati, Centrul de zi Sf. Maria pentru copii cu varsta intre 0-5 ani si Centrul de primire in regim de urgenta Ciresarii, urmeaza sa fie trimise si catre 2 gradinite din satele Mologesti si Lalosu” - a mai completat Andreea Cimpoesu, membru PlaYouth.


PlaYouth continua sa promoveze metode alternative de invatare, pregatind deja urmatoarea editie a Maratonului Educatiei Alternative din 21 septembrie 2024.

Pentru mai multe detalii si pentru a va inscrie la viitoarele activitati, vizitati www.PlaYouth.ro sau paginile de Facebook si Instagram.

.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate