Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 decembrie 2023
1671 • Rascoala împotriva domnitorului Gheorghe Duca, condusa de boierii Mihalcea Hâncu si Apostol Durac, cauzata de fiscalitatea excesiva
1846 • În sala „Momolo" din Bucuresti are loc primul concert al lui Franz Liszt, sustinut în România
1894 • Pe strazile Bucurestiului a început sa circule primul tramvai electric (purtând numarul 14), de la Cotroceni la Obor
1900 • La Paris a avut loc prima audiere a piesei „Nocturnos”, de Claude Debussy
1934 • Dinu Lipatti primeste Premiul de compozitie „George Enescu” pentru suita simfonica „Satrarii”
Recomandări
Cursuri de măiestrie la Castelul Salbek, cu Ruxandra Donose, Ramon Vargas şi Leontina Văduva – s-au deschis înscrierile
(Muzică)
Asociatia Castel Salbek lanseaza inscrierile pentru International Salbek Opera Masterclass (23-27 august), o serie de cursuri premium sustinute de solisti lirici de anvergura internationala mezzosoprana Ruxandra Donose, tenorul Ramon Vargas si soprana Leontina Vaduva. Acesta este primul masterclass de acest gen din Romania, care se va desfasura intr-un cadru de poveste, pe Domeniul Castelului Salbek, la Petris, judetul Arad.
International Salbek Opera Masterclass se adreseaza tinerilor muzicieni cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, care se pot inscrie pana la data de 31 mai pe site-ul www.salbekoperafestival.ro. Selectia finala a celor 20 de cursanti care vor avea sansa de a participa la acest masterclass unic, va fi facuta de cei trei profesori in perioada 1 - 10 iunie.

International Salbek Opera Masterclass se va desfasura in perioada 23-27 august 2023, pe Domeniul Castelului Salbek, la Petris, in judetul Arad si se va  incheia cu o Gala Extraordinara de Opera in Piata Primariei din Arad, in aer liber, pe 27 august, cu Orchestra Filarmonicii din Arad, dirijor David Crescenzi, solisti Ruxandra Donose, Ramon Vargas, Leontina Vaduva si cei mai buni dintre cursantii Salbek Opera Masterclass 2023.

Cursurile se vor desfasura in mai multe locuri din imprejurimile domeniului Salbek, in comuna Petris, intr-un mediu potrivit atat pentru studiu, cat si pentru relaxare, in perioada 23-26 august si se vor incheia pe 27 august cu participarea la repetitiile si la Gala Extraordinara de Opera de la Arad.
Asadar, un program unic de 5 zile in care cei 20 de participanti vor beneficia, dincolo de ghidajul si indrumarile celor trei vedete internationale, de posibilitatea de a participa ca asistenti sau parteneri de scena la repetitiile si la Gala Extraordinara de Opera din Piata Primariei din Arad, organizata in colaborare cu CMC Arad.

Intalnirile informale intre profesori si studenti din pauzele cursurilor vor avea loc pe esplanada din fata castelului, sub forma unor opera picnic breaks.
Tematica masterclass-ului va aborda, printre altele, subiecte diverse ale muzicii traditionale romanesti si est-europene si influenta temelor traditionale in muzica clasica si cea contemporana, imbinand tehnicile moderne de interpretare cu metodologia muzicala. Prin urmare, proiectul va fi atat inovator cat si atractiv datorita abordarii sale interdisciplinare si multiculturale.

Lucrul in astfel de grupuri internationale va incuraja un schimb de traditii culturale, practici de lucru, experiente personale care contribuie la o buna cunoastere reciproca, in cadrul dimensiunii interculturale a proiectului.
Mai multe detalii gasiti pe site-ul www.salbekoperafestival.ro sau masterclass.salbekoperafestival.ro

Petris Salbek, Arad

Producator: Asociatia Castel Salbek
Partener oficial: BCR
Parteneri principali: Centrul Municipal de Cultura Arad, Primaria Municipiului Arad, Filarmonica de Stat din Arad
Partener local: Primaria Petris

Leontina Vaduva

Ramon Vargas

Ruxandra Donose


.

Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate